ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesine bağlı Saraycık Köyü Muhtarı Ramazan Kabakoğlu, köylerindeki tek camide 5 aydır imam bulunmaması ve ibadet yapılamamasına tepkisini sosyal medyadan paylaştı. Facebook hesabından caminin boş ını paylaşan imam Kabakoğlu, yetkililerden bir an önce camilerine imam atanmasını istedi.
Bayramiç'e 11 kilometre mesafedeki 86 nüfuslu Saraycık Köyü'nün yaklaşık 470 yıllık tarihi geçmişe sahip camisinin imamı 5 ay önce başka bir yere tayin oldu. Yerine ise yeni imam atanmadı. Bu nedenle köy camisinde 5 aydan bu yana ibadet yapılamaması nedeniyle köy muhtarı Ramazan Kabakoğlu, sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirerek, yetkililere imam atanması konusunda çağrıda bulundu. Muhtar Kabakoğlu, dün Facebook hesabından, caminin boş ını paylaşıp, 'Bayramiç Saraycık Köyü camimizin imamı yoktur. Camimizin ibadet yapılmasına herhangi bir engeli yoktur. Cemaati vardır. Gereğinin yapılmasını arz ederim' şeklindeki mesajla da yetkililere köy camisine bir an önce imam atamaları için çağrıda bulundu. Muhtarın, sosyal medyadaki bu paylaşımı üzerine dünden bu yana değişik illerden çok sayıda imam kendisini arayarak, köy ile ilgili bilgi aldı. 
Bir süre sonra sosyal medyadaki paylaşımını kaldıran Muhtar Kabakoğlu, "Köy camimizde 5 aydır imam yok. Cuması oluyor, cenazesi oluyor. Cemaatimiz geliyor kendisi namaz kılıyor. İstedim ki camimiz boş kalmasın. Bir imamı olsun. Lojmanı da müsait. Yaptığım paylaşım üzerine İstanbul, Balıkesir gibi illerden beş, altı kadar imam telefon açarak, gelmek istediğini söyledi. Ama atama olmadığı için imam gelemiyor. Bugüne kadar cenazemiz olduğunda Bayramiç'ten imam getirip, namazını kıldırdık. Boş kalmıyor yine de. Ama yine de camimizin devamlı bir imamı olsun istiyoruz" dedi. 
Bayramiç İlçe Müftülüğü yetkilileri, Saraycık Köyü Camisi'ne 20 Ekim'de yapılacak atamalarda, yeni imam görevlendirileceği bildirildi.