Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) açıklamalarda bulunan İlyas Salman, iktidarı eleştirerek "Bırakın insanlar özerk yaşasın size ne oluyor? Nerenize batıyor?" diye sordu. Salman 1 Mayıs'ta da Taksim'de toplanma çağrısında bulunarak "Yeter ki halk gönülden istesin, hayal değil" diye konuştu.

BIRAKIN ÖZERK YAŞASINLAR SİZE NE OLUYOR


“Dağdaki insandan tutun köyünde yaşayan bir Kürt’ten Amasya, Ankara’da yaşayan Türk insanına kadar biz aslında aynı topraklar üzerinde yaşarız. İnsanlar kendi kültürleri, tarihleri ve dilleriyle birlikte özerk yaşasınlar size ne oluyor? Sizin nerenize ne batıyor? Sancınız ne, toprak mı kaybediyorsunuz? Ben evimde oturuyorum başka bir komşum gelip diyor mu ki ‘bu odayı da bana ver’. Kürt halkı kendi toprakları üzerinde oturuyor. Bırakın kendi kendilerini idare etsin.”

1 MAYIS'TA TAKSİM'DE TOPLANIN


Salman, bütün halkların örneğin 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda Kürdü, Türkü, Alevi ve Sünni’si ile bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu da belirterek, “Diyarbakır’da da kalenin etrafını dolduralım. Barış zincirini kuralım. Bunların hiç biri masal değil. Yeter ki halk gönülden istesin” dedi.