Güneş gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Twitter'da haberleri ve analizleriyle dikkat çeken fenomen haline gelen '@FuatAvni' isimli kullanıcıyı deşifre etti.
Kelkitlioğlu'na göre ‘Fuat Avni’ bir kişi değil, bir ekip. Ekip elemanlarından bazıları yurt dışında.

Beş kişi oldukları iddia edilen ekip 2 gazeteci ve 3 emniyetçiden oluşuyor. ‘FuatAvni’ hesabından yayınlanan bazı bilgiler yabancı bir istihbarat servisinin yardımıyla elde ediliyor, ekipteki bir gazeteciye bu istihbarat servisinden çeşitli bilgiler geliyor, bu isim de ortak hesap ‘FuatAvni’de bunları paylaşıyor.

İşte Murat Kelkitlioğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Twitter’da özellikle Başbakan Erdoğan’ın özel hayatı da dahil yaptıklarıyla ilgili kışkırtıcı yazılarıyla dikkat çeken ’fuatavni’ kod adlı bir isim var. Hemen hemen her kurumda olduğu gibi burada da başlatılan çalışma sonucu, korkaklıklarından perde arkasına sığınan bu ‘fuatavni’ deşifre oldu.

BİR KİŞİ DEĞİL BEŞ KİŞİ

‘fuatavni’ bir kişi değil, bir ekip. Ekip elemanlarından bazıları yurt dışında. Beş kişi oldukları belirlenen ekip 2 gazeteci ve 3 emniyetçiden oluşuyor. ‘fuatavni’ hesabından yayınlanan bazı bilgiler yabancı bir istihbarat servisinin yardımıyla elde ediliyor, ekipteki bir gazeteciye bu istihbarat servisinden çeşitli bilgiler geliyor, bu isim de ortak hesap ‘fuatavni’de bunları paylaşıyor.

HEPSİNİN İSMİ BELLİ

Bize ahlak dersi vermeye çalışan arkadaşlara sesleniyorum!

‘fuatavni’ ekibinin kimlerden oluştuğunu bildiğim halde bu köşede isimlerine yer vermeyeceğim. Fişlemelerle nam salmış bu ‘paralel yapı’nın içine düştüğü alçaklığa ben uymayacağım!

Bu isimler olması gerekenlerin zaten elinde! Devletin ilgili kurumları isimleri merak ediyorsa bulması zor değil!