Türkiye karşıtı lobilerin sahip çıktığı desteklediği Gülen örgütünün son destekçisi bambaşka bir isim çıktı.

Daha önceleri örgütün lideri Fethullah Gülen'i Humeyni'ye benzeten Neo con tetikçisi Michael Rubin, hedef Erdoğan olunca Gülen'den yana tavır aldı.

Taha Dağlı, Türkiye'ye yabancı olmayan bu ismin neden ağız değiştirdiğini yazdı;


Gülen örgütünün bir çok uluslararası bağlantısı var. İsrail ile örtülü ilişkiler, Amerikalı senatörlerle yakın irtibatlar derken neo-conların da Gülencilerle işbirliği içerisinde oldukları ortaya çıktı.

Bir zamanlar Gülen’i Humeyni’ye benzeten Neo con tetikçisi Michael Rubin artık Gülen örgütüne sahip çıkıyor. Rubin yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef seçerken, Erdoğan’a saldırıp Gülencileri koruma altına aldı.

Rubin, Gülen hareketinin doğru yolda olduğunu, okul ve eğitim işleriyle uğraştıklarını ama Erdoğan’ın yasaları çiğneyerek onları hedef aldığını iddia etti.

Paralel örgüt bu tarz desteklere her zaman açıktır, bunun örneğini bir çok yabancı oluşumda gördük. Ancak bu kez ilginç olanı Michael Rubin gibi zamanında Gülen medyasının “körler sağırlar Rubin’i ağırlar” diye manşet attığı bir kişinin, Gülen’e sahip çıkıyor olmasıydı.

Zira Michael Rubin, neo conların en önemli tetikçisidir. İsrail’le, Kürtlerle çok ama çok yakın ilişkileri vardır.

Aslında Türkiye’ye hiç de yabancı bir isim değildir. 2008’den beri Türkiye ile uğraşır.Ergenekon davalarını yakından takip etmiştir.

Neo-concu olmasının yanı sıra iyi bir de Ergenekoncudur. Cumhuriyet gazetesine 2008’de verdiği röportajda Ergenekon’un komplo olduğunu savunmuş, Gülencileri suçlamıştı.

Gülen okullarının özellikle de Amerika’daki yapılanmasının FBI ile bağlantılı olduğunu da defalarca dile getirmiştir.

Ona göre Amerika’da yaşayan imam, bir ajandır, Ergenekon’u uydurma tezgahlarla, o ajan planlamıştır.

Ve günün birinde Humeyni’nin İran’a dönüşü gibi Türkiye’ye dönecektir. Rubin hep bunları savunmuştur.

Michael Rubin’in Gülencilere yönelik yazıları sıkça paralel medyada yansıma bulmuş hatta bir keresinde Abdülhamit Bilici, Zaman’daki köşesinde “körler sağırlar Rubin’i ağırlar” diyerek iddialara yanıt vermiştir.

Gülen medyasına göre Rubin itibar edilmemesi gereken, bir iftiracıdır.

İşte Gülen ile neo con tetikçisi arasındaki yıllardır süren ilişki böyledir. Ancak son dönemde ne olduysa Michael Rubin, ağız değiştirdi, Gülen örgütünü savunmaya başladı.

Özellikle 2013’ten bu yana Erdoğan’ı hedef alan tetikçi Michael Rubin, eski düşmanı Gülen’i kendine yeni dost yapıp, yalan, iftira, hakaret ne varsa Erdoğan hakkında sıraladı.

Erdoğan’a saldırmak uğruna geçmişte Humeyni dediği, FBI ajanı dediği Gülen’le ortak paydada buluştu.

Mesela “Fettullah Gülen’i yeniden değerlendirmek lazım” başlıklı bir makale yazdı. Gülen hareketinden özür diledi, Gülencilerin doğru yolda olduğunu söyledi.
Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yasaları çiğnemekle suçladı, bir zamanlar “FBI ile bağlantılı” dediği Gülen okullarını akladı.

Gelinen noktanın özeti Neo con, İsrail ve Gülen. Michael Rubin’in bu çarkıyla da bütün parçalar yerine oturmuş oldu.