HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul'da düzenlenen kongresinde Doğan Grubu'na yönelik iddialarda bulunmuştu. Demirtaş'ın spekülatif bulunan bu açıklamaları Doğan Grubu tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada, Demirtaş'ın konuşması hayal mahsülü olarak nitelendirildi.

Doğan Grubu'nun açıklaması;

"1. Özelleştirme ihalesi sonucunda 49 yıllığına Grubumuzun işletmesine tahsis edilen Bodrum marinası sözleşmesinin iptali yolunda tarafımıza yapılmış olan tebligata, tamamen hukuki gerekçelerle yapmış olduğumuz itiraz kabul görmüş ve idari karar durdurulmuştur. Sorunun hakkaniyet ve hukuk içinde kalıcı çözümü için görüşmeler sürdürülmektedir.

2. Doğan Yayın Grubunun kurumsal yapısında CEO’luk görevi bulunmamaktadır. Bu konuda kamuoyuna yaptığımız açıklamadan da görüleceği üzere, uzun yıllar medya grubumuzda İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmış olan Sayın Mehmet Ali Yalçındağ, bu kez, tam yetki ile Doğan Grubuna bağlı medya organlarının koordinasyon ve yayın politikalarının yönetiminden sorumlu kılınmıştır.

İDDİALAR HAYAL MAHSULÜDÜR

3. İşten atılacak veya alınacak gazeteciler ile iddialar hayal mahsulüdür."

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN İDDİALARI

Selahattin Demirtaş, Doğan Grubu'na şu sözlerle yüklenmişti; Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu değiştirip, bizim istediğimiz kişiyi atayın’ diyorlar. İkincisi;’ 26 kişilik liste vereceğiz. Onları işten çıkarıp, bizim istediğimizi işe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AK Parti lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı işten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AK Parti propagandası yaptıracaksınız.’