Toplumun inançlarını ve değerlerini hiçe sayan Cumhuriyet Gazetesi yeni bir skandala daha imza attı. 

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Evrensel Gazetesi'nin Diyanet'le ilgili yaptığı inanılmaz çarpıtmaya ortak olan Cumhuriyet, yeni bir algı operasyonunun kapısını araladı. 

Cumhuriyet ve Evrensel; Diyanet'in çocuk dergisinde, şehitlik mertebesini ve şehitliğin faziletini anlatan karikatürü çarpıtarak "Diyanet çocuklara seslendi: Şehit olun"başlığını kullandı. 

AKIL ALMAZ ÇIKARIM

Söz konusu karikatürle ilgili Psikolog Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'nun zorlama yorumlarının yer aldığı haberde, "Diyanet IŞİD zihniyetini yayma peşinde. Çocuklar büyüyecek ve iktidar istediğinde ölüme koşacaklar" gibi akıl almaz bir çıkarımda bulunuldu. 

Haberde ayrıca şehitlikle ilgili Değirmencioğlu'nun "Çocukları ölüme teşvik ederken peygamberden alındığı söylenen sözlere dayandırıyorlar" cümlesiyle şehitlik mertebesine dil uzatılması da dikkat çekiyor. Ancak şehitlerle ilgili Kur'an-ı Kerim'de onları öven, onların ölü olmadığını bildiren ayetler bulunuyor. 

FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet Gazetesi'nin, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Evrensel Gazetesi'yle ortak hareket etmesi kirli ittifakın ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gösterdi.