Dört yıldır Suriye'yi kan gölüne çevirenEsed, Kadir Gecesi'nde kendi rejiminin kuklaları olan "alim"lerle bir araya geldi. Esed'in kendi alimlerine "Kur'an'ın yeni bir nüshasını" yazdıracağı konuşulurken Türkiye'deki Esed sempatizanı Cumhuriyetde bu saçmalığa alet oldu. Cumhuriyet'e göre 'yanlış yönlendirmelerin' önüne geçmek için Kur'an-ı Kerim'in yeni bir nüshası yazılabilir.


Daha önce de mevlüt okutmayı Kur'an okumakla karıştırarak alay konusu olan Cumhuriyet, Suriye'nin eli kanlı diktatörü Esed'i savunamyım derken din cahilliğini bir kez daha ortaya koydu. Esed'in katliamlarına alkış tutan sözde alimlerle bir araya geldiğini aktaran Cumhuriyet, Kur'an'ın değiştirilemez olduğundan habersiz.

Esed'in aleviliğine özel vurgu

Cumhuriyet haberi aynen şu cümlelerle okuyucularına aktardı: "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kur'an-ı Kerim'in 'gözden geçirilmiş' bir versiyonunu yayınlıyor."Haberin devamında Esad'ın "Alevi" oluşuna özel bir vurgu yapılıyor.
 
Kur'an değiştirilemez

Kur'an-ı Kerim'e inanan insan 'değiştirilebileceğine dair' bir iddiada bulunamaz. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de mealen buyuruluyor ki: (Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'anı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.) [Enam 115]

- (Kur'anı biz indirdik, elbette yine onu biz koruyacağız.) [Hicr 9]

- (Kur'an, eşi benzeri olmayan bir kitaptır. Ona önünden, ardından [hiçbir yönden, hiçbir şekilde] bâtıl gelemez [hiçbir ilave ve çıkarma yapılamaz. Çünkü] O, kâinatın hamd ettiği hüküm ve hikmet sahibi Allah tarafından indirilmiştir.) [Fussilet 41-42] [Kur'anı Allah indirdiği için, onu bozabilecek birisinin çıkamayacağı açıkça bildiriliyor.]