Hollanda'da İslamofobik yazıları ve sosyal medya paylaşımları ile tanınan Metro Gazetesi yazarı Ebru Umay Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretleri nedeniyle Türkiye'de gözaltına alınmıştı. Türkiye ve Hollanda vatandaşı olan Umay, Kuşadası'nda gözaltına alınan Ebru Umar, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Hürriyet Gazetesi Peygamberimize yönelik hakaret içeren paylaşımları ile daha önce defalarca sosyal medyada gündeme gelen Hollandalı gazeteci Ebru Umay'a sahip çıktı. Hürriyet'e FETÖ medyasından da destek geldi. Sosyal medya kullanıcıları ise Peygamberimize hakaret eden Ebru Umay'a sahip çıkan Hürriyet'e ve FETÖ medyasına sert tepki gösterdi.

HZ.MUHAMMED HAKKINDA REZİL PAYLAŞIM

Ebru Umar'ın resmi sosyal medya hesabından attığı tweetinde peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav''ye hakaret ettiği ortaya çıktı. İşte Umar'ın o tweeti:

ERDOĞAN'A HAKARET ETTİ CHP AVUKAT YOLLADI

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınan Ebru Umar'ınavukatlığını CHP'li Kuşadası İlçe Başkanı yapacak.

Umar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği tweeti ise şu şekilde:

Hollandalı gazetecinin bu rezil paylaşımlarına Hürriyet Gazetesi, FETÖ medyası ve CHP'nin sahip çıkması sosyal medyada büyük tepki topladı!