Paris'te geçen hafta yaşanan saldırıda dört çalışanının hayatını kaybettiği haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yarın basılacak, saldırıdan sonraki ilk sayısı Türkiye'de Türkçe dağıtılacak.


Dergi çalışanlarının düzenlediği basın toplantısında, yarınki sayının, Fransızca dışında İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Türkçe okunabileceği bildirildi.

Derginin basımı için uluslararası birçok gazeteden teklif geldiğinin belirtildiği toplantıda, basım izninin yalnızca Türkiye'den Cumhuriyet gazetesine İtalya'dan ise Il Fatto Quotidiano gazetesine verildiği kaydedildi.

Kağıt baskı olarak sadece Fransızca, Türkçe ve İtalyanca basılacak derginin elektronik versiyonunda ise İngilizce, Arapça ve İspanyolca dil seçeneği olacak.

Her hafta çarşamba günleri piyasaya çıkan ve normalde 60 bin adet basılan derginin yarınki sayısı 3 milyon nüsha olacak.

Dergi, 7 Ocak'taki saldırının ardından Fransız Liberation gazetesinin binasına taşınmıştı. Derginin Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti.