Bir evlilik programında yaşadığı aşkla tanınan Caner Toygar, Amasya’da çekimlerine başlanan ‘Lanetli Anahtar’ adlı filmde ‘cinci’ rolüyle ekran karşısına çıkacak.
 
Dünyaca ünlü Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı Amasya’da halkın büyük ilgisini gören ve şehri gezerken de Ferhat’ın aşkı uğruna dağları delerek şehre getirdiği suyu Şirin’in heykelinin elinden içip, katıldığı yarışmada anlaşamadığı  Tülin Koca ile yaşadığı aşkla ilgili konuşan Caner Toygar, “Şimdiki aklım olsaydı Tülin’e hayatta aşık olmazdım. Çünkü hem görüntü olarak hoşlanmadığım bir tarz, hem davranışları, hareketleri. Düzgün bir kız olabilir ama. Şimdiki aklım olsa hiç yanından bile geçmezdim” dedi.

Dağ delemedik ama kafamızda bardak kırdık"


 
O günlerde aşklarının efsane aşklara benzetildiğini anımsatan Toygar, “Ferhat ile Şirin, Leyla ile Mecnun, Caner ile Tülin diyorlardı. Ahir zamanın aşkı diyorlardı. Büyük aşkı. Olmadı tabi. Dağ delemedik ama kafamızda bardak kırdık bizde. 3-4 senedir görüşmüyoruz hiç. O kendi yoluna, ben kendi yoluma. Yarışma bize uğursuz geldi. 20’li yaşlarda erken evlenir, çoluk, çocuğa karışırım diyordum. Yaş 34 oldu. Hala bekarız. Şirin’in suyunu içtik. Belki uğur getirir bize aşkta” diye konuştu.
Gençlere sosyal paylaşım sayfalarında  aşk aramayı tavsiye etmeyen 34 yaşındaki Toygar, “Ben biraz geri kafalıyım. Bir kere facebook, twitter, instegram bunlar olmayacak kesinlikle. Yani bir ilişkiye başlıyorsam bunları kapattırıyorum. Diyorlar ki işte ‘geri kafalısın.’ Benim beraber olduğum insanın orada işi yok. Kimseyle ne resim paylaşabilir. Ne oraya girebilir. Yalanı sevmiyorum. Kıyafete karışırım. Açık giyinmeyecek. Dar pantolon giyinmeyecek. Çok makyajlı gezmeyecek. Tam bir geri kafalıyım yani. Bu devirde öyle birini bulmak zor” şeklinde konuştu.
 
Eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin’in de rol aldığı filmde cinlerle arası iyi olan bir adamı oynadığını ve gençlerin cinlerden kurtulmalarına yardım ettiğini belirten Caner Toygar, “Psikologlar inanmıyor ama ‘cin görüyorum’ diye hastaneye gittiğimde oldu. Yeni yeni kurtulduk. Burada da yaşıyoruz yani. Filmin konusundan mıdır? Psikolojik midir? Bayağı rahatsız ediyorlar yani geceleri. Bizim makyöz bayanı gece boğmaya başladılar. Gecenin 4’ünde kapıyı çaldı. İçeri bir girdi. Uyuyor herkes. ‘Seninkiler geldi. Seninkiler geldi’ Ne geldi abla diyorum” ifadelerini kullandı.