Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, Türkiye’deki mülteciler konusunda çok konuşulacak açıklamalar yapmıştı. Ersoy, konuyla ilgili yanlış anlaşılmamak için telefonla bağlandığı 'Söylemezsem Olmaz' programında açıklamalarda bulundu.
 
Diva, mülteciler hakkında “Onlara yardım ediyor musunuz?” sorusuna “Hayır” yanıtını vermişti. Cansız bedeni Bodrum sahiline vuran Aylan bebekten habersiz olduğunu belirten Ersoy “Yurt dışındaydım. Ah yavrum ah. Ben onların gelmeleri taraftarı değilim” dedi ve sözlerine şöyle devam etmişti:
 
“Sözlerim yanlış anlaşılırsa anlaşılsın. Bizim aç insanlarımız var, sefaletle boğuşan insanlarımız var. Bunlar tabii ki hassas konular. Benim kanım, canım, vatandaşlarım dururken zannetmiyorum ki oraya yardım edeyim. İsteyen kızsın, isteyen söylensin ama benim görüşüm bu.”
 
Bu sabah Beyaz Tv’deki Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanan Bülent Ersoy yanlış anlaşılmak istemedi ve konuya açıklık getirdi...
 
"BEN O SURİYELİ ÇOCUĞU GÖRMEDİM"

Diva, “Bir riya payım yoktur.  Ben sahile vuran küçük çocuğu bilmiyordum. Bana gazeteciler söyledi ve hiç bilmeden o anı o resmi görmeden “ah yavrum, vah yazık” dedim. Çocuk olmasa bile sonuçta o bir insan. Böyle bir durumda bir çocuğun hayatı sona eriyor.
 
İnsan olan o duruma üzülmeli zaten. Ama ben inanın ki görmedim. Starların herşeylerini paylaşmalarına karşıyım. star kapalı kalmalı.  Ben reklamı sevmem gizli yardım ederim...
 
"SABAH EZANINDA YATIRLARI DOLAŞIRIM"

Önce kendi en yakınlarınızı doyuracaksınız. İhtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılayacaksınız” der büyük kitap Kur’anı Kerim onu söyler.  İnsanlar bilirler mi ki ben herkes uyurken sabah ezanında yatırları dolaşırım ya da ihtiyaçları olanlara yardım eder evlerine giderim ama bunları söylemek bana yakışmaz." dedi.