Hürriyet Gazetesi’nin yazarı Ahmet Hakan, perşembe günkü köşesine, HDP milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın ‘Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinde vahim hatalar var’ yalanını taşıdı.


Hakan, Yıldırım’ın yalanını köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenmeye çalıştı. Ancak Ahmet Hakan yine baltayı taşa vurdu. Yıldırım'ın incelediğini söylediği Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan meal olmadığı ortaya çıktı.

Hakan yazısında, HDP milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım ile görüştüğünü ve Yıldırım’ın enteresan bilgiler verdiğini belirtiyor. 

HATALARLA DOLUYMUŞ 

Yıldırım, bundan birkaç ay evvel Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kendisine Kürtçe Kuran-ı Kerim Meali hazırladıklarını ve ortaya çıkan meali incelemesini istediğini belirtiyor. Yıldırım,  incelemesini tamamlamadan Erdoğan’ın meali meydana taşıdığını iddia ediyor. Bununla da kalmayan Yıldırım, Kürtçe Kuran’ı Kerim de gramerle mana hatalarının olduğunu öne sürerek, ‘Kutsal kitabımız açısından affedilemez hatalarla dolu” cümlesini kuruyor.  

İNCELEMEYE ALINMIŞTI

HDP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın incelediği söylediği Kürtçe Kuran-ı Kerim Meali İbrahim Sunkur tarafından hazırlanmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yıldırım’a gönderdiği o belge ise yalanı açıkça ortaya koyuyor. “Eser inceleme” konu başlıklı 2012 yılında gönderilen resmi yazı Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman imzasını taşıyor.

20 bin adet dağıtıldı

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan'ın incelediği Kürtçe mealin bir akademisyen tarafından da incelenmesi uygun görüldü. Bu kapsamda Kürtçe meal, Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kürt Dili ve Edebiyatı Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhadi Timurtaş'a incelenmek üzere gönderildi. Üç kişiden oluşan bu heyetin incelemeleri neticesinde bazı tashihler yapılarak, Hüseyin Gündüz'ün neşrettiği Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basıldı.