MEMLEKETİ İzmir'e üç yıl önce dönen gazeteci, yazar ve televizyoncu Şenay Düdek, bir yıldır devam ettiği Art Academy İzmir'de, yönetmenlik ve senaristlik bölümünden mezun oldu. Düdek'in sertifikasını Art Academy kurucularından İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Özlem Başkaya ile tiyatro sanatçısı Fatih Paşalı verdi.
Şenay Düdek, oyunculuk, yaratıcı drama, sinema ve tv yönetmenliği, çocuklar için oyunculuk, bale eğitimi verilen Art Academy İzmir'de harika, keyifli ve bir o kadar da verimli bir eğitim yılı geçirdiğini söyledi. En büyük hayalinin sinema yönetmenliği olduğunu söyleyen Düdek, "Gazete ve televizyon mutfağını çok iyi biliyorum ama sinema farklı. Yazarlık ile senaristlik arasında da matematiksel bir fark var. Aslında Kanal D'de yayınlanmış ve YouTube'de en çok izleyenler arasında olan 'Yaşanmış Şehir Hikayeleri'nin senaryo aşamasında vardım. Zaten dizi de benim kitabımdan uyarlandı" dedi.
Özlem Başkaya, Fatih Paşalı ve Özgür Başkaya gibi işin mutfağından yetişmiş, film, dizi ve oyunlarda rol almış insanlarla böylesi bir çalışma yapmanın ufkunu açtığını dile getiren Şenay Düdek, senaryosunu kendisinin yazdığı 'Gecenin Rengi Mor' adlı bir dram çekeceğini belirterek, "İzmir canım, ama kısıtlı. Bir sponsor bulamazsınız. Sanat için de olsa kimsenin eli cebe gitmez. Kısmetse Eylül gibi filmi İstanbul'da çekeceğim. Emrah Özbay ile çalışacağız. Dış ülkelerdeki yarışmalara da katılacağız. İngilizce alt yazılı olacak. Önemli oyuncularla görüşüyorum" diye konuştu.

MK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)