Kıraç, CRI Türk FM'de Michael Kuyucu'nun konuğu oldu. Rock müziğin sevilen sesi, Avrupa Birliği'nin politikalarını eleştirirken, "Türkiye'nin uygar olmasını istemiyorlar" dedi.

'Irkçılık da faşizm de Avrupa'nın malı'

Gündeme dair sorularını yanıtlayan Kıraç, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hakkında, "Bu iğrenç bir tezgahtı" yorumunu yaptı. 
Avrupa Birliği'nin politikalarını eleştiren başarılı şarkıcı, ırkçılığı AB ülkelerinin yaydığını belirterek, "Tarih boyunca Müslümanlarla savaşıp durmuşlar. O tarihsel kinin bitmediğini Lozan görüşmelerindeki dosyalar bize açıklıkla önümüze koyuyor. Irkçılık, faşizm hepsi Avrupa'nın malı. Türkiye'nin uygar olmasını istemiyorlar. Yıllardır bize Bulgaristan'dan, Yunanistan'dan kötü ülke muamelesi yapıldı. Bu hakikaten mide bulandırıcı bir şey" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın ülkemize karşı takıntıdığı tavrı eleştiren Kıraç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi düşünüyorum. Doğruya doğru. Bu psikolojik bir sey, yeter. Bize karşı kullanılan 'Dış kapıyı gösteririm' tavrı beni çok rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.