Evan Rachel Wood tecavüz açıklamasından sonra sosyal medyayı bıraktı
‘Westworld’ dizisinin güzel yıldızı 29 yaşındaki oyuncu Evan Rachel Wood, iki kez tecavüze uğradığı açıklamasının ardından sosyal medya hesaplarını kapattı.


Evan Rachel Wood tecavüz açıklamasından sonra sosyal medyayı bıraktı


Wood, ‘Bir süre sosyal medyaya ara vermeye karar verdim. Cesur öyküleriniz ve tüm desteğiniz için teşekkür ederim. Yalnız değilsiniz’ yazdıktan sonra Twitter hesabını kapattı.

Evan Rachel Wood tecavüz açıklamasından sonra sosyal medyayı bıraktı


Hesaplarını kapatmadan hemen önce, geçmişte yaşadığı bu acı tecrübenin reklam amacıyla kullanılan bir üzgün hikaye gibi görünmemesi için bu kararı aldığını sözlerine ekledi.


Rolling Stone dergisine verdiği röportajdan sonra bir not paylaşan ünlü oyuncu; ‘Evet, her şey açığa çıktığından bu yana fark ettim ki artık yazdığım mektubu paylaşabilirim' dedi.


'Amerika’da büyümüş bir kızın deneyimlerinin böyle belirsiz kalmasının sebeplerimi sorgulamaya başladım. Sanırım pek çok kadın gibi bende de, geçmişimde üzücü bir hikayem var gibi görünmemesi yönünde bir istek vardı. Neler olduğunu onaylamadım, önemli olan, yaşandı bitti. Kötü. B.oktan. Bu bugünümü hala etkiliyor. Derinlerden düşündükçe şu da var; bunu açıklamak beni dikkat çekmeye çalışan ya da ‘çok da dert değil’, ‘tam olarak tecavüz sayılmaz’ diyen biri haline getirecekti.


Utanmayacağım. Çok güçlüyüm mesajı veren bir proje değilim. İnsanların sessiz kalması gereken bir zamanda yaşadığımızı düşünmüyorum. Kesinlikle bunu düşünemem. Dünyamızda küstah bir bağnazlık ve seksizme daha fazla yer vermemeliyiz. Bu tip konular halının altına süpürülmemeli, konuşulmalı ve normal kabul edilmemeli. Bu ciddi bir sorundur.


Ayakta duruyorum. Yaşıyorum. Mutluyum. Güçlüyüm. Ama halen bu fikri onaylamıyorum.'


Wood aynı zamanda bu olaylar yaşanırken çok korktuğunu ancak cinsel istismara uğrayan kurbanların bu acı tecrübeyi hemen atlatmak konusunda baskı altında hissetmemeleri gerektiğini düşündüğünü de söyledi.