Ünlü rap şarkıcısı Yunus Özyavuz, 17 Temmuz 2013'te İngiltere'den sipariş verdiği bitki tohumu kargosunu teslim almak için Paket Posta Gümrük Müdürlüğü'ne gitmiş, görevliler 5 CD kutusuna saklanmış bitki tohumlarından şüphelenince kargosunu almadan ortadan kaybolmuştu.

Milliyet'in haberine göre; gözaltına alınan rap'çinin evinde de 280 gram esrar maddesi elde edilebilecek 560 gram hint keneviri ele geçirilmişti.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAK!


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonunda, sahnede Sagapo Kajmer adını kullanan Yunus Özyavuz hakkında "Uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar, "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan da 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ünlü rapçi önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya başlayacak.

Öte yandan, Kajmer, polise verdiği ifadede evinde tropikal bitkiler, domates, çilek ve her türlü acı biber türünü tohum olarak yetiştirdiğini, İngiltere'den kargoyla gelen bitkilerin de tropik tohum olduğunu düşünerek kredi kartıyla aldığını söyledi.

Çok sayıda hayranı olması nedeniyle sosyal hayatı olmadığını belirten Kajmer, bu yüzden psikolojik depresyona girdiğini ve bir dönem küçük miktarda uyuşturucu madde kullandığını, ancak bu maddelerin psikolojik rahatsızlığına çare olmadığını anlattı. Kötü bir niyeti olmadığını ifade eden ünlü rap'çi, "Yaptıklarım suç teşkil ediyorsa pişmanım" ifadesini kullandı.