Amfi Tiyatroyu dolduran Resul Dindar hayranları, sevdikleri sanatçının sahneye çıkmasını beklerken DSP Genel Başkanı Önder Aksakal konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. “Siyaset yapmayacağım” diyerek konuşmasına başlayan Aksakal, konuşması boyunca AK Parti Hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Aksakal’ın konuşması sırasında kulisinde bekleyen Karadenizli sanatçı sahneye çıkmama kararı aldı. Bunun üzerine paniğe kapılan ULUSDER Başkanı Erdal Darçın sanatçıyı ikna etmeye çalıştı. Kuliste yapılan ikna çabaları sonrasında DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın konser alanından ayrılmasının ardından sanatçının sahneye çıkacağı konuşuldu. Bunun üzerine sahneye gelen ve Önder Aksakal’a durumu izah eden Erdal Darçın, “Genel Başkanımız, yoğun programları nedeniyle plaket töreni sonrasında aramızdan ayrılacaklar” dedi. 
Resul Dindar hayranları Aksakal ve Darçın’ı yuhalayarak durumu protesto etti. Plaket töreni sonrasında Önder Aksakal ve diğer siyasiler konser alanından ayrıldı.
"BU GECE ŞARKI SÖYLEMEK HİÇ İÇİMDEN GELMİYOR"
Daha sonra Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Hayranlarından özür dileyen Dindar, “Bu gece şarkı söylemek hiç içimden gelmiyor. Lütfen beni mazur görün” dedi.
Bu sırada protokolde bulunan CHP yönetiminden birileri, “Şarkı söyleyeceksen söyle uzatma” ifadelerini kullanınca, Resul Dindar da, “Bu konuşmalarımdan rahatsızlık duyanlar varsa konser alanını terk edebilirler. Karadeniz kocaman bir coğrafya. Ben Karadeniz’in kültürünü, şivesi ve değerlerini ne burada ne de başka bir yerde hiçbir siyasi partiye meze yapmam. Bu bana yakışmaz” diye konuştu. Konseri organize eden ve konser alanını siyaset meydanına çeviren Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın da sanatçıya tepki göstermeye kalkınca, konser alanını dolduran yüzlerce kişinin tepkisine maruz kaldı. Hayranlarının ısrarlarına daha fazla dayanamayan Resul Dindar, konsere devam etme kararı aldı.
"BURAYA RESUL DİNDAR DİNLEMEYE GELDİM"
Tam bu sırada konser alanına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay geldi. Sanatçıdan müsaade isteyerek sahneye çıkan Başkan Vahap Akay, “Hoş geldiniz. Ben de sizler gibi buraya Resul Dindar dinlemeye geldim. Bu akşam sizlerle birlikte çok güzel bir gece geçireceğiz. Buraya gelirken youtube’u açtım. Resul Dindar’ı dinledim. Güzel bir başlangıç yapacağız. Birlikte. Bu gece iki mısrasını mırıldanacağım” dedi ve Resul Dindar’ın “Kendine İyi Bak” adlı şarkısını okudu. Akay bu hareketi ile hem Amfi Tiyatro’yu dolduran Çerkezköylülerin gönlünü fethetti, hem de moralmen çöken sanatçının gönlünü aldı. Akay’ın konuşmasının ardından Resul Dindar da “Kendine İyi Bak” adlı şarkı ile konserine başladı. Muhteşem bir konsere imza atan sanatçı, deyim yerindeyse Çerkezköy’ü salladı. Karadenizli sanatçı konser sırasında hayranlarıyla da bol bol fotoğraf çektirdi.