Pakistan'ın Kim Kardashian'ı Abisi Tarafından Öldürüldü
Pakistan'ın Kim Kardashian'ı olarak bilinen Qandeel Baloch, abisi tarafından uykusunda boğularak öldürüldü.Gerçek adı Fouzia Azeem olan 1990 doğumlu genç kadın; model, oyuncu, şarkıcı, sunucu ve internet fenomeni olarak tanınıyordu.
STRİPTİZ ŞOVU YAPACAĞINI DUYURMUŞTU
Onu şöhretin zirvesine çıkaran olay iseHindistan ve Pakistan arasında oynanan Kriket Dünya Kupası finalinde Pakistan'ın kazanması durumunda striptiz şovu yapacağını duyurmasıydı.
PAKİSTAN'IN KIM KARDASHIAN'I
Üniversite mezunu ve 7 dil konuşabilen genç kadının Twitter'da 40 bin, Instagram'da 124 bin ve Facebook'ta 700.000 takipçisi olduğu için kendisine "Pakistan'ın Kim Kardashian'ı" deniyordu.

ABİSİ BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
Genç kadın, cuma günü ailesinin evinde ölü bulundu. Polisten gelen ilk açıklama, ünlü yıldızın abisi Waseem Azeem tarafından uykusunda boğularak öldürüldüğü. Olayı inceleyen adli doktor; "Açıkça anlaşılıyor ki kadın kurban boğularak öldürülmüş; ancak kesin ölüm sebebi otopsi sonrasında anlaşılacak. Kurbana ölmeden önce zehir verilmiş de olabilir" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLARI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Genç yıldız, geçtiğimiz Ramazan ayında ülkenin önde gelen din adamlarından biriyle bir otel odasında paylaştığı selfie ile büyük tepki çekmişti. Özellikle bu fotoğrafta sadece din adamlarının takabildiği başlığı takması, toplum tarafından ağır bir biçimde eleştirilmesine neden olmuştu.

"AHLAKA UYGUN DEĞİL"
Daha önce de "batılı" tarzda fotoğraf paylaşımları, Pakistan'ın ahlaki normlarına aykırı olduğu için eleştiriliyordu. Popüler yıldızın öldürülmesinin altında yatan sebebin bu olaylar olduğu düşünülüyor.

ABİSİ PİŞMAN DEĞİL
Tutuklanan abi, polisle birlikte yapılan basın toplantısında suçunu itiraf ederek kardeşinin davranışlarından utandığını, yaptıklarının hoşgörüyle karşılanamaz olduğunu ve ailesinin şerefini korumak için öldürdüğünü söyledi.

SON SÖZLERİ
"Ne kadar baskı yaparsanız yapın işe yaramayacak, çünkü ben bir savaşçıyım ve her seferinde tekrar geri geleceğim" Ölmeden önce en son bu sözleri söylemişti. Perşembe günü paylaştığı yazıda; "Bir kadın olarak biz kendimiz için ayağa kalkmalıyız. Ben modern zamanların feministi olduğuma inanıyorum. Eşitliğe inanıyorum. Ne tür bir kadın olmam gerektiğini seçmek zorunda değilim. Sadece toplumun hatırına kendimizi etiketlemememiz gerektiğini düşünüyorum. Ben sadece özgür fikirli bir kadınım ve kendimi bu şekilde seviyorum." demişti.