Orhan SENCER-Orkun Serhan SUFRACI/İSTANBUL, () - TÜRKİYE'nin  uzun soluklu şehir festivali "One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata"nın ilk gününe katılanlar  unutulmaz bir gün yaşadı.

Parkorman'da dün başlayan ve bugün sona erecek festivalin ilk gününde Basement Jaxx, Mogwai, Oh Land, Modeselektor gibi ünlü sanatçı ve gruplar sahne aldı. "One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata"nın tüm bilet gelirinin, "Soma İçin Müzik" kapsamında Toplum Gönülleri Vakfı'nın Soma Gençlik Bursu'na bağışlanacağı bildirildi.

ROCKTAN ELEKTRONİK DANS MÜZİĞİNE UZANAN BİR MÜZİK ŞÖLENİ

Kapılarını dün saat 14.00'te açan "One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata"nın ana sahnesi olan İstanbul Sahnesi'nin ilk konuğu Gece oldu. "Bana Bir Şarkı Söyle", "Derbeder" gibi şarkılarını seslendiren Gece'nin ardından Büyük Ev Ablukada, "Tayyar Ahmet'in Sonsuz Sayılı Günleri", "Olanla Olunmaz", "Çıldırmıcam" gibi şarkılarıyla keyifli bir performansa imza attı. Yerli grupların performansı Redd ile devam etti. Redd, şarkılarıyla izleyenleri coştururken, tüm festivalciler "Mutlu Olmak İçin"i tek bir ağızdan söyledi. Ardından sahneyi devralan ve sempatik tavırlarıyla izleyicilerle sıcak bir iletişim kuran Danimarkalı müzisyen Oh Land ise benzersiz melodileri ve "Son Of A Gun", "White Nights", "Cherry On Top", "Wolf & I" şarkılarıyla festivalcileri büyüledi.

Özgün tarzıyla dikkatleri üzerine toplayan başarılı post-rock grubu Mogwai'nin "Hunted By A Freak", "Friend Of The Night", "Mexican Grand Prix" melodilerinin ışık oyunlarıyla yoğrulduğu ana sahne daha da ısındı. "One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata"nın ilk gününde kapanışı, elektronik dans müziğinin önde gelen gruplarından Basement Jaxx yaptı. Basement Jaxx, her şarkısından önce İstanbul'a seslenerek, "Good Luck", "Where's Your Head At" ve "Raindrops" ile festival coşkusunu doruğa ulaştırdı. Grubun birbirinden renkli dans şovları izleyenleri büyüledi.

EĞLENCE ANA SAHNEYLE KISITLI KALMADI

Festivalciler, "Birlikte Hayata" alanında, iki kişilik ekiplerle, senkronize bisiklet yarışında ter dökerken, eğlenceli aksesuvarlarla kendi fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşmayı ihmal etmedi. Kendi listelerini oluşturup kulaklıklarla arkadaşlarına dinletebildikleri "Kendi Müziğini Yap" alanı ile 6 kişinin girebildiği, içinde sadece müzik olan ve kameralar sayesinde içerideki dansların dışarıdan izlenebildiği "Party Box" alanı eğlenceye eğlence kattı.
Yoga seansları eğlence ve huzuru bir arada yaşatırken, uzaktan kumandalı araba yarışı, trambolin ile zıplayarak hediye toplama, online futbol maçı gibi etkinliklerin yanı sıra unutulmaz plak ve eski kitapların da bulunabildiği "Bomonti Bit Pazarı" festivalcilerden yoğun ilgi gördü. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği tarafından kurulan Green Tower alanında ise toprağa tohum ekme atölyesi gerçekleştirildi.

Festival alanına kendi sandalyeleriyle gelen festivalciler, alandaki minderlerde güneşin tadını çıkaranlar, kendi t-shirt tasarımlarını yapanlar, frizby ve toplarıyla açık alanın keyfini çıkaranlar, eğlenceli görüntüleriyle festivale renk kattı.
Katılımcılar, ana sahne olan İstanbul Sahnesi performanslarının yanı sıra alternatif sahneler olan Berlin ve Austin ile Portobello Alanı'nda boy gösteren müzisyen, DJ ve gruplarla da eğlenmeyi sürdürdü. Berlin Sahnesi'nde Modeselektor DJ Set, Jaguar Skills, Vildan Gürbüz, Villette, Berke Yavuz, Paradisko ve Mabbas, Austin Sahnesi'nde Radyo Babylon Soundsystem, Radyo Eksen Party, Da Poet, Sami Baha, Portobello Alanı'nda ise Radyo Eksen DJ'leri Artemis Günebakanlı, Gülşah Turgut, İrem Cana Berkel ve Burak Sezgin, müzikseverlere eğlenceli anlar yaşattı.
FESTİVALİN SÜRPRİZİ SİMAY BÜLBÜL'ÜN "BİRLİKTE HAYATA" KOLEKSİYONU OLDU
Müzikle paylaştıkça çoğalan keyifli anları destekleyen "Birlikte Hayata" için, ünlü moda tasarımcısı Simay Bülbül'ün özel olarak hazırladığı ve festival modasına damgasını vuran "Birlikte Hayata Koleksiyonu" büyük beğeni kazandı. T-shirt, boyun cüzdanı, bileklik, sırt çantası, şapka, anahtarlık, pareo ve rozet gibi festival ruhunu yansıtan ürünlerden oluşan "Birlikte Hayata Koleksiyonu" festival modasına damgasını vurdu.
FESTİVAL COŞKUSU BUGÜN DE DEVAM EDECEK
Festivalin ikinci günü olan bugün kapılar saat 14.00'te açılacak. Ana sahnede festivalciler ilk olarak enerjik sahne performansı ve akılda kalan şarkılarıyla Yüzyüzeyken Konuşuruz'la buluşacak. Eğlenceli ve heyecan verici tarzıyla festivale renk katacak BubiTuzak'ın ardından, sıra dışı ses rengi ve aykırı sözlerle bezeli elektronik parçalarıyla synth-pop'un yeni kraliçesi olma yolunda ilerleyen MØ sahne alacak. Daha sonra, sıra dışı müziğiyle Ortadoğu'nun uluslararası düzeydeki ilk yıldızı olan ve "Suriyeli Techno" tanımıyla özdeşleşen Omar Souleyman'ın sahne almasıyla eğlencenin dozu iyice artacak. Sonrasında, üretkenliğiyle elektronik müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri haline gelen Bonobo sahneyi devralacak ve festival tutkunlarının yaşadığı müzik ziyafeti devam edecek. "One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata"nın kapanışını yapacak grup ise Berlin sahnesinin en bilinen isimlerinden Modeselektor ve Apparat'ın birleşimiyle ortaya çıkan Moderat olacak.
Festival katılımcıları ayrıca, alternatif sahneler olan Berlin ve Austin ile Portobello Alanı'nda boy gösterecek müzisyen, DJ ve gruplarla coşmaya devam edecek. Azun, Coşkun Akmeriç, Maxi Storrs, The Red Hood, Just D, Style-ist, Gunesta, Mert Topuz, Cowboys & Aliens, Ras Memo & Da Frogg, Club Bangkok ve Oldies But Goldies gibi sürprizler, müzikseverlere eğlenceli anlar yaşatacak.

(FOTOĞRAF)