Anadolu aşıkları ve erenlerine ışık tutan merhum Ertaş, için Kırşehir’de mirasını devralan abdallar gurubu halka açık konser verecek.
Yenice Mahallesinde bulunan ve Kırşehir Valiliğinin girişimleri sonrasında yaptırılan Neşet Ertaş Gönül sultanları evi de büyük ustanın ölüm yıl dönümü nedeni ile ziyaretçi akınına uğruyor.
Merhum usta adına düzenlenen anma etkinliklerinde Ertaş, kabri başında dualarla anılacak. Büyük bozlak ustası için Ahi Evran Camiinde Kur’an-ı Kerim okunacak. Belediye tarafından organize edilen programla Külliye alanı içerisinde Neşet Ertaş resim sergisi sanat severler için açılırken sergi halka da açık olacak.
Ertaş’ın çocukluk dönemlerinden itibaren büyük bir vefa gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ölümünün sene-i devriyesinde büyük ustayı minnetle andığını söyledi.
Belediye Başkanı Bahçeci, Ertaş’ın ölüm yıl dönümü nedeni ile yaptığı açıklamasında, “Ertaş çocukluğundan itibaren çok büyük acılar, ayrılıklar, yeri doldurulmaz kayıplar ve tarifi mümkün olmayan yoksulluk yaşadı. Kendi de bunu dizelerinde ifade ediyordu. Garipti, garip yaşadı, bir garip olarak 4 yıl önce aramızdan ayrıldı. Hakk'a yürüdü. 'Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir de ölüm' diyordu. Hiç kuşkusuz, bizi sessiz bıraktı. Tesellimiz şu ki inşallah çocuk yaşta kaybettiği annesi Döne'ye, babası Muharrem Ertaş'a, nice sevdiğine, en önemlisi de aslına kavuştu.
Neşet Ertaş bu topraklarda Anadolu’nun sesi olmuş çok önemli bir ozandır. Büyük Üstad Neşet Ertaş’tan biz; aşkı, sevmeyi, ağlamayı öğrendik. Neşet ustamız sadece bir âşık değil, sözüyle, özüyle, yaşantısıyla büyük bir üstattı. Bizde bu toprakların sesini, Neşet Ertaş Ustamızı yaşatabilmek, gelecek nesillere onun felsefesi ve düşüncesini aktarabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.”dedi.
Anadolu coğrafyasının sessiz haykırışlarını Ertaş’ın sazı ile anlattığını belirten Belediye Başkanı Bahçeci, “Bu toprakların sessiz haykırışını bozlaklarıyla taşıyan ustayı anmak için Bağbaşı Mezarlığında kabri başında ziyaret edilecek. Ahi Evran Veli Camiinde öğle namazından önce okunacak Mevlid-i Şerifin ardından büyük üstad'ın Aynı gün Cacabey meydanında Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu bir konser verecek.”diye konuştu.
Merhum Ertaş, 2012 yılında İzmir’de tedavi görmekte olduğu hastanede hayatını kaybetmiş doğduğu topraklarda ise binlerce kişi son yolculuğunda bozlak ustası Ertaş’ı yalnız bırakmamıştı. 
Neşet Ertaş ölümünün 4. yıldönümünde anılıyor