Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan Türk sanat müziğinin unutulmaz ismi Müzeyyen Senar, anemi (kansızlık) tedavisi görmek üzere hastaneye yatırıldı. Senar'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Bodrum'da geçen 17 Şubat'ta yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede 4 günlük tedavisinin ardından tabucu edilen Müzeyyen Senar'da kansızlık saptandı. Kızı Feraye Işıl ile yaşayan 96 yaşındaki Senar, kontrol için geldiği Özel Bodrum Hastanesi'ne yatırılarak tedavi altına alındı.
Hastanenin Dahiliye Uzmanı Dr. Gamze Cengiz, rutin üç aylık kontrollerde kansızlık saptadıklarını söyleyerek "Üç ay öncesine göre kanı hemen hemen yarıya inmiş durumdaydı. Muhtemelen geçtiğimiz 3 ay içerisinde bağırsak sisteminden kanamalar olmuş olabileceğini, kansızlığının da buna bağlı olduğunu düşünüyoruz. Genel durumu iyi. Fakat yaşından ve mevcut damarsal problemlerinden dolayı kan nakli yapmamız gerekiyordu. İki ünite kan nakli yaptık, bir ünite kan hakli daha yapacağız" dedi. Senar'ın mevcut olan kansızlığın nedeninin demir eksikliği olduğunu saptadıklarını kaydeden Dr. Cengiz, demir tedavisine başladıklarını belirterek damarsal problemler ve ritim bozukluğu nedeniyle kan sulandırıcı tedavi uyguladıklarını söyledi. Senar'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade eden Dr. Cengiz, "Herhangi bir komplikasyon izlemezsek bu akşam ya da yarın sabah taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Feraye Işıl ise annesinin tetkiklerinin yapıldığını, kısa sürede tedavisinin tamamlanıp taburcu edilmesini beklediklerini söyledi.

OU(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)