Hayasızca akına gövdesini siper ederek darbe girişimini püskürten vatandaşlar, demokrasi nöbetlerinde toplumun her kesimiyle bir ve beraber olmayı sürdürüyor. Darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren kesintisiz olarak nöbeti sürdüren Tuzlalılar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci’nin öncülüğünde birlikteliğini sürdürüyor. Tuzla’da düzenlenen demokrasi nöbetlerine sanatçılar Murat Kekilli, Emre Ermiş ve Yusuf Güney, Namaz Gönüllüleri Platformu Başkanı, Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız ve mehteran takımı, Tuzlalılar’ı vatan ve millet aşkına buluşturan nöbette bir araya geldi.
Kekilli, 15 Temmuz Marşı’nı ilk kez Tuzla’da seslendirdi
Sanatçı Murat Kekilli, FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe girişimine tepki olarak bestelediği 15 Temmuz marşını ilk kez Tuzla’da seslendirdi. Yusuf Güney de, "kördüğüm" isimli ilahi ile Tuzlalılar’a seslendi. Mehteran takımı konserlerinde ise Osmanlı’nın cenk meydanlarından Türkiye’nin demokrasi nöbeti tutulan meydanlarına uzayan marşlar yer aldı.
Namaz Gönüllüleri Platformu Başkanı, Gazeteci-Yazar Abdullah Yıldız da birlik ve beraberlik mesajı vererek “Mankurt olmuş insanlara karşı, Kur’an, vatan, millet ve bayrak aşkıyla hep birlikte mücadele vereceğiz” mesajını verdi.