Dünyanın en büyük 10 yatından biri olarak gösterilen ve değeri  yaklaşık 400 milyon avro olan "Topaz", akşam saatlerinde Marmaris Körfezi'ne  giriş yaptı. Dev yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için vatandaşların ve  turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına  yanaştırıldı.
Yata, 3 tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen 528 bin litre  akaryakıt, denizden ve karadan ikmal edilmeye başlandı. 4 saat kadar sürmesi  planlanan akaryakıt ikmali için yaklaşık 1 milyon lira ödeneceği öğrenildi.
50 personelin görev yaptığı yatın 6 lüks süit kabininde aynı anda 12  misafir konuk edebiliyor. Yatta, helikopter pisti, yüzme havuzu, jakuziler, yemek  ve toplantı salonu, çalışma odası ve su sporları araçları yer alıyor.
El-Nahyan'ın bulunmadığı ifade edilen yatın, yakıt ve erzak ikmalinin  ardından limandan ayrılması bekleniyor.
Bu arada, "Topaz" limana yanaşırken Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü  yangın helikopterinin çevresinde uçuş yapması ilgiyle izlendi.
Söz konusu yat iki ay önce de yine Marmaris Limanı'na yakıt almak için  yanaştırılmış ve 1,5 milyon lira değerinde yakıt alınmıştı.