5 ay önce 7 yaşındaki oğlu Kayra ile Türkiye'yi terk eden oyuncu Leyla Bilginel, Uzakdoğu adası Phuket'e yerleşti. Ana-oğul tropikal bir ormanın ortasında 60 metrekarelik evde yaşıyor.

Leyla Bilginel "Sperm bankasından hamile kaldınız. Bu konudaki baskılara dayanamadığınız için mi Türkiye'yi terk ettiniz?" sorusuna, "Kaçmadım. Çocuğumu mutsuz ve öfke dolu bir ortamda yetiştirmemek için buradayım. Phuket'te 5 yıl yaşayacağız. Sonra rüzgar nereye eserse oraya." diye yanıt verdi.

Leyla Bilginel, "Zengin bir sevgilisi var. Geçimini o sağlıyor" iddiasına da şöyle cevap verdi:

Sperm bankasından çocuk yapmanız çok konuşuldu, sizi çok üzdüler.

Beni etiketlendirmeyin. Kendi doğrularımla varım. Kimseye “yaptığım doğrudur” demiyorum. “Phuket’e niye gittiniz” diye soruyorlar. Burası benim doğrum.

Ailenizden ve toplumdan baskı gördüğünüz için kaçtığınız yazıldı. Phuket’e kaçtınız mı?

Kimsenin sözlü bir tacizine dahi uğramadım. Sülaleme, toplumla ters düştüğüm, baskılara dayanamayıp ülkeyi terk ettiğim izlenimi yaratıldı. Türkiye’de insanlar mutsuz, gergin. Ben Doğulu bir ailenin Alevi kültürüyle büyümüş ama hiçbir kimliği kabul etmeyen üyesiyim. Türk’lüğü ve Alevi’liği reddediyorum. Kültürleri ve var oluşları kabul ediyorum. Yaratan, insanları sadece insan olarak yaratıyor. Türkiye’nin mutsuz ve gergin ortamından kurtulup öfke duygusundan arınmak, evladımı sıfır öfke ve mutlu bir anne olarak büyütmek için Phuket’e geldim. Ailemden aldığım ahlâk değerleriyle büyüdüm, öyle de devam ediyorum. 40 yaşından sonra dünyayı dolaşarak yaşama planım vardı. Burada beş yıl yaşayacağız, sonra rüzgâr nereye eserse...

Kayra’nın babasız büyümesi bir handikap mı?

Çok daha sağlıklı büyüyor. En azından çirkinleşen bir şey yok. Onun dünyasında baba hiç yok ama hayatla barışık. Bu benim doğrumdu. Yaratan’ın yardımıyla dünyaya gelen oğlumun zikri de fikri de bu.

Sperm bankasından haberi var mı?

Babasının olmadığını açıkladım ancak şu an bankayı bilmiyor. Kayra cinselliği bilmiyor ki banka olayını nasıl anlasın? Sürekli “Sperm bankasından çocuk yapan Leyla Bilginel” diye yazdılar ama altında başka bir şey bulamadılar. Kayra’nın gelişimiyle ilgili hiçbir sıkıntı yaratamayacaklar. Hayatımızdan psikolog ve pedagogu da çıkardık..

 Kayra, ileride “Babam nerede” diye sorarsa, cevabınız ne olur?

Yandı bitti kül oldu. (Gülüyor.)

Kayra kime benziyor?

Adamdan hiçbir şey almamış. Görseli de benim. Tamamen benim profilim. Sadece ensesinde çukur yok. Türk genetiğinde pek olan bir şey değil. Babasından bir tek onu almış. Onu ben doğurdum, ben aktardım, ben sohbet ettim, kitaplar okudum.

 

Phuket’te geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?

Evim buranın tatil beldesinde. Möbleli olarak kiraladım. Türkiye’de 4 gayrimenkulüm var. Birini oğlumun eğitimi için satacağım. Diğerini satıp buradan ev alacağım. İkisinin kira geliriyle de burada rahatlıkla geçiniyorum. En kötü Reiki eğitimim var, burada masaj yapar geçimimi sağlarım.