Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Karadeniz türkülerinin güçlü seslerinden Volkan Konak konser verdi. 'Kuzeyin oğlu' lakaplı Konak, kabare olarak nitelendirdiği konserinde bazı şarkılarıyla duygusal anlar yaşatırken esprileriyle de kırdı geçirdi.
Bodrum Antik Tiyatro'da dün akşam düzenlenen konseri, yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi. Konsere gösterilen yoğun ilgiye duyduğu memnuniyeti dile getiren Konak, "Yine destansı bir aşk var. Bu aşk nefesin nefese vurması değil asla. Aramızda yabancılar olabilir, 'never (asla)'. Aramızdaki asil bir aşk. Bu akşam tarih fotoğraf çekiyor. Müjdeyi vereyim. Burada olanların gözleri açık çıkacak. Burada olamayanların ise kapalı. Ben ne yapayım" dedi. Dadaloğlu türküsüyle konserine başlayan Konak, 'Dostum Dostum', 'Mimoza Çiçeğim', 'Yarim Yarim', 'Divane Aşık Gibi', 'Gelevera Deresi' gibi şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi.
Konserinde Nazım Hikmet'in 'Karıma Mektup' şiirini okuyan Konak, "Yıllarca vatan hainliğiyle suçlanan Nazım Hikmet'i de andık sizlerle. Aydınlar sanatçılar yazarlar kısa ömürlü olur. Çünkü onlar ilk dalgakırandır. Dalgayı göğsünde eritendir. 30 sene sonrasını görebilen, söylenmemişi söyleyebilenlerdir. Ama bazı sevgisiz insanlar, kısa ömürlüdür tarihte. Onların adı geçmez. Sabahattin Ali yaşar, Nazım Hikmet yaşar, Yaşar Kemal yaşayacak. Orhan Veli yaşayacak. Ama sevgisizler, kısa ömürlü olacak ve tarih onları anmayacak" dedi. Ardından 'Göklerde Kartal Gibiydim' adlı şarkısını seslendirdi. Parçalarıyla duygusal anlar yaşatan Volkan Konak, esprileriyle de hayranlarını güldürdü. Kardeşlik ve barış mesajları veren Konak, şiirleriyle de geceye renk kattı. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda Konak, ayakta alkışlandı.

FOTOĞRAFLI