Gülben Ergen ve Erhan Çelik ‘bir ömür boyu birlikte olmak için’ çıktıkları yolda kaza yaptılar. Yolculukları sadece 2 yıl sürdü. Instagram’da paylaşılan mutluluk pozları, yazılan romantik sözler silindi, gitti.

Ünlülerin neden boşandığına ilişkin yazıyı 3 hafta önce yazmıştım. Meraklısı posta.com.tr adresinde bulabilir. Bu kez başka bir konuya değinmek istiyorum. Evliliklerin hepsi bitmeye mahkum mu? 3 kez boşanmış biri olarak yazıyorum, evlilik gerçekten yürütülmesi çok zor bir kurum. Hele hele ayrılma aşaması insanın ömründen ömür götürüyor.

Ne yapılırsa yapılsın, boşanma oranının artmasının önüne geçilemiyor. İngiltere’de de boşanma oranı yüzde 45’in üzerine çıkınca kamuoyu ‘ömür boyu evlilik’ yerine ‘süreli evlilik’ teklifini tartışmaya başladı.

Bu teklifte evliliğin 10 yıllık bir sözleşme halinde yapılması, 10 yıl dolarken çiftlerin kendilerini gözden geçirip devam edip etmeyeceklerine karar vermesi öngörülüyor. Teklifin gerekçesi de şöyle açıklanıyor: ‘Ölünceye kadar birliktelik gerçekçi değil. Çiftler 10 yıl yaklaşırken evliliklerini yeniden değerlendirebilecek. Bu da o ana kadar önemsemedikleri bazı konuları yeniden ele almalarını sağlayacak. Böylece sürdüreceklerse daha sağlıklı bir evliliği sürdürecekler.’ Yani deniyor ki; süreli evlilik, evliliğin ömrünü uzatabilir.

Açıkçası bunu henüz bilemiyorum, ama emin olun konuyla ilgili tüm yayınları araştıracağım. Böyle örnekler olup olmadığına bakacağım. Bu teklifteki bir şeye katılıyorum, ölünceye kadar birlikteliğin gerçekçi olmadağı yargısına...

Zaman artık, eskisi gibi değil. Kimse kimseye katlanmıyor, tahammül etmiyor, sabretmiyor. Çünkü herkesin seçeneği arttı. Sosyal medya sağolsun. Biz yine de umutlarımızı yitirmeyelim, ‘Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar...’ diye biten hikayenin kahramanı olmaya çalışalım.