Yeni şarkısı “Değmezsin Ağlamaya” ile Best FM’de Yasemin Şefik’in canlı yayın konuğu olan İrem Derici, hakkında merak edilen sorulara tüm samimiyetiyle yanıt verdi.
 
Şarkılarıyla radyolarda en çok çalan isimlerin başında gelen Derici, dijital ortamlarda da en çok indirilen ve tıklama rekorlarına sahip olduğu hatırlatıldığında;  “2019 yılına kadar çıkaracağım bütün şarkılarım ve planlamam hazır. Ama yetmez bu sefer de 2020'de ne olacak diye uykularım kaçıyor. Hırsım sadece kendimle ilgili...” dedi.

'Şen Danalar' esprisi
 
Talk Show yapmak istediğini söyleyen İrem Derici'ye Yasemin Şefik'in “Bak bunu ben de istiyorum” demesi üzerine ünlü şarkıcı “O zaman beraber yaparız. ‘Şen Danalar’ programın adı olur” diyerek kahkahayı bastı.
 
Demet Akalın'ın enerjisine yetişmek mümkün değil
 
Meslektaşı Demet Akalın'a da övgü dolu sözler yağdıan İrem Derici, “Demet Akalın daha iki gün önce Emrah Karaduman’la yeni şarkı çıkardı. Deli gibi koşturuyor. Geçen gün telefonum çaldı. Arayan Demet, hasta çocukları ziyarete gidip moral veriyor.
 
Bir çocuk da beni çok sevdiğini söylemiş. O da hemen aradı. Çocukla telefonla konuşturmak için. Bu kadar işinin arasında o kadar güzel şeyler yapıyor ki. Bir de bizleri de yönlendiriyor. Onun enerjisine yetişmek mümkün değil.” dedi.