KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde düzenlenen 'Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali’nde konser veren Ferhat Göçer, şarkılarıyla hayranlarını coşturdu.
Festivalin ikinci gününde sahneye çıkan yaklaşık 5 bin kişiye Ferhat Göçer, şarkılarını söyledi. Hayranları da Göçer’e bazı şarkılarında eşlik etti. Ferhat Göçer, konser sırasında cep telefonuyla izleyicilerin videosunu çekerek sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Milli Mücadele'de İnebolu'nun taşıdığı öneme dikkat çeken Göçer, "Türkiye'nin İstiklal Madalyalı tek ilçesi burası. Bu, sizler için de bizler için de bir gurur kaynağı. Kurtuluş Savaşı zaferinin temellerinin atıldığı topraklar buralar. Atatürk; 'Gözüm Sakarya'da, kulağım İnebolu'da' der. Gözüdür kulağıdır memleketin bu topraklar" diye konuştu. Göçer, bu sözlerin ardından 'Bir başkadır benim memleketim' adlı şarkıyı söyledi.
Konser sonunda İnebolu Belediye Başkanı MHP'li Engin Uzuner, yaklaşık 2 saat sahnede kalan Göçer’e mini Atatürk Anıtı hediye etti. Uzuner de konuşmasında bazı sanatçıların kendisinin siyasi kimliğine bakarak konser vermeye gelmediğini söyledi. Bazı sanatçıların da ilçede sahne almak istemediğini belirten Uzuner, Ferhat Göçer’e teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI