Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin en güzel kızlarının belirlendiği 'Elidor Miss Turkey 2014 Güzellik Yarışması' ikincisi Dilan Çiçek Deniz, gülüşüyle Azra Akın'a benzetiliyor. 15 yaşında şiir kitabı çıkaran Deniz için, sinema denildiğinde Yılmaz Güney ve Nuri Bilge Ceylan, şiirde de Nazım Hikmet, Ahmet Telli ve Sylvia Plath gibi isimler öne çıkıyor.
'Türkiye'nin en güzel ikinci kızı' seçilen Antalyalı 19 yaşındaki Dilan Çiçek Deniz, özellikle güldüğü zaman 2002'de dünya güzeli seçilen Azra Akın'a benzerliğiyle dikkat çekiyor. Anne ve babası öğretmen olan, Ege Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Deniz, Brezilya'da Kasım ayında düzenlenecek Miss Universe (Kainat Güzeli) yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek. Yarışmada çok heyecanlandığını ve ikinci olmaktan büyük gurur duyduğunu anlatan Deniz, "4 bin kişinin başvurduğu bir yarışmada 20 kişilik finale kalabilmek ve ikinci seçilmek çok ayrı, güzel bir duygu" dedi.
Babası Sivaslı, annesi Nevşehirli olan, ancak 20 yıldan bu yana Antalya'da yaşayan bir ailenin tek kızı olan Deniz, doğumu için babasının annesini Sivas'a götürdüğünü ve orada dünyaya geldiğini anlattı. Sivas ve Nevşehir ve büyüdüğü Antalya'yı memleketi olarak gören Deniz, Sivas doğumlu olması nedeniyle, çevresindeki bazı kişilerin Tülin Şahin'den sonra 'İkinci Sivaslı Cindy' yakıştırmasında bulunduğunu söyledi.
HEDEFİ OYUNCULUK
Yarışmadan sonra dizi ve film teklifleri almaya başlayan Dilan Çiçek Deniz, henüz bir anlaşma yapılmadığı için bu teklifler hakkında bilgi vermedi. Lise eğitimi sırasında Antalya'da 3 yıl İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi alan Deniz, sahne sevgisini anlatırken 7 yaşındayken annesinin öğrencileri için hazırladığı 'Sevgili Doktor' adlı oyunun repliklerini tamamıyla ezberlediğini aktardı. Okul yıllarında küçük skeçlerde oynayan Deniz, lise üçüncü sınıf öğrencisiyken Türkiye'de liselerarası tiyatro yarışmasında oyunculuk ödülü kazandı. Yeniden üniversite sınavına girmeyi ve İstanbul'da üniversite eğitimiyle birlikte oyunculuk dersleri almayı planlayan Deniz'in hedefi oyunculuk.
Modellik de yapan, biri Kiev'de yayınlanan iki tanıtım filminde ve 'Balayı' adlı sinema filminde irili ufaklı roller alan Deniz, mankenliğin güzel bir meslek olduğunu, ancak oyunculuğa ayrı bir tutku duyduğunu belirtti. Dilan Çiçek Deniz, sinema dünyasındaki idollerini ise Yılmaz Güney ve Nuri Bilge Ceylan olarak gösterdi.
15 YAŞINDA ŞİİR KİTABI YAZDI
Şiir yazmayı da çok seven, çocukluğundan beri şiirler yazan Deniz'in 15 yaşında çıkardığı 'Güneşi Annem Sanırdım' adlı şiir kitabı bulunuyor. Şiir yazmaya devam ettiğini, belki ikinci bir kitap daha çıkarabileceğini kaydeden Deniz'in en çok sevdiği şairler ise Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Özdemir Asaf, Ahmet Telli ve Sylvia Plath.
DOĞA TUTKUNU
Çok yönlü kişiliği olan Deniz, sporla da ilgili. Voleybol, basketbol, karate ve babasının da içinde yer aldığı 'Asi Yaban Keçileri Grubu'yla Antalya ve çevresinde doğa yürüyüşlerine katılmayı seven Dilan Çiçek Deniz, ayrıca gitar kursları almaya başladığını, özellikle İspanyolca şarkıları söylemeyi sevdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI