Mehmet KURT/ İZMİR, () - EGE Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından sektöre yenilikçi, yaratıcı tasarımcılar kazandırmak amacıyla düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın defileli finalini Övünç Baydemir kazandı.
Moda Tasarım Yarışması'nın finali Kaya İzmir Thermal & Convention’da gerçekleştirildi. Ece Erken’in sunuculuğunu üstlendiği gecede, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş başkanlığında, Erol Albayrak, Özlem Süer, Ertan Kayıtken, Siren Ertan, Zeynep Acar, Özlem Erkan, Mehmet Turgut, Erdal Güveç, Alex Kokoskeriya ve Simay Bülbül gibi sektöründe başarılı olmuş ünlü isimlerden oluşan final jürisi, dereceye giren tasarımcıları seçti. Rönesans Ajans tarafından Akif Örük’ün koreografisiyle gerçekleştirilirken, defilede genç moda tasarımcılarının koleksiyonlarını Chloe Loughan, Irmak Atuk, Simge Tertemiz, Didem Soydan, Merve Büyüksaraç, Carlos Martin Gonzales gibi ünlü gibi isimler taşıdı.
Yarışmanın birincisi 'Cilt Manipülasyonları' isimli koleksiyonuyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunu Övünç Baydemir olurken, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü mezunu Mehmet Eren Tuneli 'İlk Günah' isimli koleksiyonuyla ikinci, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencisi Buse Özgün ise 'Influence' adlı koleksiyonuyla üçüncü oldu. Bu yıl ilk kez verilen Cotton Design Pamuk Özel Ödülü’nü de Şeyma Aslın almaya hak kazandı. Birinciye 10 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin lira ödül verildi.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “İnanmak başarmanın yarısı derler. Biz EİB olarak Türk insanının damarlarındaki asil kanda kodlu olan yaratıcılık, beceri ve yeteneğe inançla moda ve hazır giyim sektörleri için bu değerleri ortaya çıkarmak üzere Moda Tasarım Yarışması düzenliyoruz. Her yarışmamızda inancımızın ne kadar haklı olduğunu gözlemliyor, tasarımcılarımız ve eserleriyle gurur duyuyoruz” dedi.
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yarışma Komitesi Başkanı Burak Sertbaş da, “Bu yılki yarışmada, tasarımlar beklentilerimizden çok daha etkileyici oldu. Final defilesinde her biri birbirinden güzel ve renkli tasarımlar yarıştı” diye konuştu.
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Yavuz Özutku da Ekonomi Bakanlığı olarak tasarım yarışmalarını desteklediklerini ve bu desteklerinin devam edeceğini belirtti.
EİB 9'uncu Moda Tasarım Yarışması final defilesi, Maersk Line’ın katkılarıyla düzenlenen DJ Berna Öztürk ve elektro keman sanatçısı Gisele Tavinson’ın yer aldığı After Party ile sona erdi.

MK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)