Kariyerinde Michael Jackson, Whitney Houston gibi mega starların vokalistliğini yapan ünlü sanatçı Della Miles, Aliağa'da uzun süre unutulamayacak bir konser verdi. Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserde seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla, kendisini dinlemeye gelen Aliağalılar'a doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı. Repertuvarında; 'Last Heaven', 'Wishing On a Star','This Love' gibi soul klasiklerinin yanı sınra 'Locamative Breath' ,'Soul in Jail','First Love', Get In On' gibi soul-rock klasiklerine de yer veren Della Miles, sahne performansı, hiç bitmeyen enerjisiyle dikkatleri çekti. Sahnede zaman zaman Türkçe ifadeler kullanan ve Nil Burak'ın unutulmaz şarkılarından 'Yalnızım Ben' ile ünlü sanatçı Şebnem Ferah'ın 'Yalnız' adlı şarkısını da Türkçe seslendiren Amerikalı sanatçı Miles'in bu performansı salonu dolduranlar tarafından sık sık alkışlandı.

Şarkı aralarında dinleyicileriyle sık sık sohbet eden Miles, bir ara sahneden izleyicilerin arasına indi. İzleyicilerle sıcak bir bağ kuran Miles, hayranlarına mikrofon uzatarak, şarkı söyletti. Bazı şarkılarını da dinleyicileriyle düet yaparak seslendiren Miles, iddialı kıyafetiyle çıktığı sahnede dansları ile yürekleri hoplattı. Yaklaşık bin kişiye müzik ziyafeti sunan Miles, şarkıları, sesi, esprileri ve sempatik tavırlarıyla dinleyicilerini kendisine bir kez daha hayran bıraktı.

Konserinde Türk müzisyenlerle birlikte sahne alan Della Miles'e basgitarda Berkan Yıldırım, klavyede Umut Apaydın, elektrogitarda Anıl Şenarsoy, davulda ise Metin Demirhan eşlik etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalarak, hayranlarına müzik, eğlence ve romantizm dolu unutulmaz bir gece yaşatan Della Miles, konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Sunuculuğunu Yunus Yeşilöz'ün yaptığı gecenin sonunda sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, dünyanın en güçlü sesleri arasında gösterilen Della Miles'i Aliağalılar'la buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kyme Antik Kenti'ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam bir tabağı sanatçıya gecenin anısına takdim eden Özkurt, Aliağa'da 6 gün süren Caz Günleri'nin finalini verdiği muhteşem konser ile taçlandıran Della Miles başta olmak üzere organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.