BURSA'da gösterime giren 'Su ve Ateş' filminin galasını yapan filmin yönetmeni ve oyuncusu Özcan Deniz, Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay'ın yorumunu tehlikeli buldu. 'Benim Dünyam herkesi ağlatıyor ama bu film daha çok ağlatacak' diye yorumlanmasını değerlendiren Deniz, "Günlük dille filmi ifade etmeye çalışmış. Ama film direk ağlatmaya yönelik değil, 'Ağlayınca güzel, ağlamayınca kötü' film diye bir bakış açısı yanlış olur. Hikayenin içine girip ağlamadan da çıkabilirsiniz. Müthiş keyif de alabilirsiniz. Ağlama odaklı olarak bunu algılamayı yanlış ve tehlikeli buluyorum" dedi.
Su ve Ateş Filmi'nin Anadolu Galası Bursa Kent Meydanı Avşar Sinemaları'nda yapıldı. Galaya filmin yönetmeni ve oyuncusu Özcan Deniz ile başrolü paylaştığı Yasemin Allen de katıldı. Basın mensuplarına film ile ilgili değerlendirmede bulunan Deniz, filmin dün itibariyle haftanın filmi olmaya başladığını belirterek, aşk filmlerinin yavaş yavaş tırmanışa geçtiğini söyledi. Filmin daha çok ikili ilişkiler üzerine olduğunu ifade eden Deniz, bugüne kadar çektiği 3 filmi de bu olgu üzerine kurduğunu dile getirdi. TÜRKİYE'DE PERDEYE YAKIŞAN KADIN OYUNCU BULMAK ZOR
Başrolü paylaştığı Yasemin Allen'in başarılı bir oyuncu olduğuna da değinen Deniz, "Filmde izleyip Yasemin'e aşık olmayan yok. Herkese sorabilirsiniz. Hepimizi çok etkiledi. Perdeye çok yakıştı. Türkiye'de perdeye yakışan kadın oyuncu bulmak zor. Oyuncu bulmakta da sıkıntı yaşamadık. O konuda çok şanslıyım. Beni fazla uğraştırmadı. Oyuncu aramaya başladığımızın ikinci günü Yasemin ile tanıştık. Karakter ve rolü anlattığımda daha fazla bir şey anlatmadım. Tatlı bir tarafı var duygulandığında da yüzü kıpkırmızı oluyor" dedi.
DORSAY'A KATILMIYORUM
Sinema Eleştirmeni Atilla Dorsay'ın 'Benim Dünyam herkesi ağlatıyor ama bu film daha çok ağlatacak' şeklinde yorumunu da değerlendiren Deniz, şunları söyledi: "Günlük dille filmi ifade etmeye çalışmış. Ama film direk ağlatmaya yönelik değil, 'Ağlayınca güzel, ağlamayınca kötü' film diye bir bakış açısı yanlış olur. Hikayenin içine girip ağlamadan da çıkabilirsiniz. Müthiş keyif de alabilirsiniz. Ağlama odaklı olarak bunu algılamayı yanlış ve tehlikeli buluyorum."
BURSA BİZE ŞANS GETİRİYOR
Kendisinin son dönemde özellikle sinema ile tanındığını da ifade eden Deniz, müziği de sinemayı da paralel şekilde götürmeye çalıştığını kaydetti. Filmin bir bölümünün Bursa'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı olan Tirilye'de çektiğini hatırlatan Deniz, "Evim Sensin Filmi'nin geçen yıl Anadolu Galası'nı da burada yaptık. Bu nedenle Anadolu Galaları'nın startını buradan verdik. Bursa'nın uğuruna inanıyorum. Hakkınızı yemeyelim filmin bir bölümü bu taraflarda geçti. Filmi beğenir inşallah seversiniz" dedi.
ARTIK KENDİ HİKAYEMİZİ ÇEKİYORUZ
Türkiye'de sinema sektöründe son 10 yılda değişim yaşandığını dile getiren Deniz, popüler ve art sinemada en büyük ilginin kendi yazıp, oynayanların ön plana çıktığını kaydetti. Çağan Irmak, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül'den örnek veren Deniz, "Çok mu samimi gerçek buluyorsunuz bilmiyorum, ama dünyada bunu yapan çok sinemacı var. Yazar ve yönetmenler var. Sizin bu bakış açınız da bizi çok besliyor" diye konuştu.
Başrol oyuncusu Yasemin Allen ise heyecanlı olduğunu belirterek, filmin ilk sahnelerinin Tirilye'de çekilmesinden dolayı heyecanının daha da arttığını sözlerine ekledi.