Oynadığı çok sayıda tiyatro oyunu, dizileri ve filmleriyle gönüllere taht kuran Erdal Tosun, Sarıyer'de geçirdiği trafik kazası sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti.
Tosun'un geçirdiği kaza saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana geldi. Hayatını kaybeden Erdal Tosun'un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
20 YILLIK EŞİNDEN BOŞANMIŞTI
Erdal Tosun ilk ve tek evliliğini 1995 yılında İlknur Tosun ile yaptı ve bu evlilikten 1996 yılında Zeynep Kiraz adında bir kız çocuğu oldu. Çift 20 yıl evli kaldıktan sonra geride bıraktığımız yıl boşanmıştı.


BÖBREK NAKLİ BEKLİYORMUŞ
Sarıyer'de bu sabah meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü oyuncunun böbrek hastası olduğu öğrenildi. Beşiktaş'ta bir sağlık merkezinde düzenli olarak diyaliz tedavisi gören Tosun'un bu sabah da evinden tedavi için çıktığı belirtildi. Erdal Tosun'un 2014 yılından beri böbrek nakli bekleme listesinde olduğu da ortaya çıktı.
Öte yandan, Erdal Tosun'a çarpan diğer aracın şoförü Nihat Şaki'nin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
ESKİ EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Ölüm haberini alır almaz hastaneye koşan geride bıraktığımız yıl boşandığı eski eşi İlknur Hanım ve kızı Zeynep Kiraz gözyaşlarını tutamadı.


KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ, TOSUN'UN KULLANDIĞI ARACIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ
Edinilen bilgiye göre, sabah saat 06.30 sıralarında Maslak'tan Sarıyer istikametine seyir halinde olan 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle takla atan otomobil Sarıyer'den Maslak istikametine seyir halinde olan tiyatrocu Erdal Tosun'un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu.


USTA OYUNCU ARAÇTA SIKIŞTI
Düşmenin etkisiyle Erdal Tosun'un kullandığı otomobilin tavan kısmı çöktü. Tavanı çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun sıkıştı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.


Olay yerine gelen itfaiye ekipleri orta refüje çarparak takla atan sürücüyü otomobil içerisinden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.
EKİPLER TOSUN'U 1 SAATTE ARAÇTAN ÇIKARABİLDİ
Tiyatrocu Erdal Tosun'u ise sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraş verdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından Tosun, hurdaya dönen araçtan çıkarıldı.
OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Erdal Tosun'un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


ACI HABERLE HASTANEYE KOŞTULAR
Acı haber sonrası Erdal Tosun'un 20 yıllık eşi İlknur Tosun, kızı Zeynep Kiraz Tosun ve yakınları gözyaşları içinde hastaneye koştu.