TÜRKİYE’nin en önemli modern dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi Bursa’da, üniversite öğrencilere burs verilmesi için düzenlenen gecede muhteşem bir gösteri yaptı.
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Hasbahçe Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği'nin üniversite öğrenci bursu için düzenlediği yardım gecesinde Bursalılarla buluştu.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda sahneye çıkan topluluk, dev kadrosuyla izleyenlere muhteşem bir gösteri sundu. Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı topluluk, Bursalı sanatseverlere ışık ve renk cümbüşü içinde zenginleştirilmiş bir gösteri sergiledi.
Anadolu kültürünü danslarla anlatan Anadolu Ateşi, Anadolu'nun yedi bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinin yanı sıra Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları bölümlerinin yer aldığı gösteriyi, bin 350 kişilik salonda, bin 500 kişi izledi.
Salonu dolduran izleyiciler topluluğu dakikalarca ayakta alkışladı. Gecenin sonunda Bursalı yardımseverlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eden Hasbahçe Başkanı Türkan Zorlu, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu üyelerine teşekkür plaketi verdi.