Albüm yapmak yerine sık sık single çıkaran Derici. “Aynı şarkıyı söylemekten çok sıkılıyorum bu nedenle sık sık single çıkarıyorum” dedi.
Kısa sürede başarılı bir çıkış yapan ve bu başarısını sürdüren Derici, “Kimseyi rakip olarak görmüyorum. Çok hırslıyım ama hırsım kendime… Şarkıları en çok tıklanan benim, kimi kıskanayım, onlar beni kıskansın. Tam bir baş yapıtım” diyerek oldukça iddiaları açıklamalar yaptı.

Kimseyi rakip olarak görmediğini belirten Derici müzik dünyasında kıskandığı tek ismi de açıkladı. Sanatçı, “En beğendiğim ve kıskandığım müzisyen Şebnem Ferah… Ben neden onun gibi yazamıyorum diye kendime kızıyorum” şeklinde konuştu.
Demet Akalın ile Hande Yener arasındaki rekabete de değinen Derici, “Demet mi Hande mi?” sorusuna “Demet’la hala kızıgibiyiz. Ama Hande’yi çok cesur buluyorum. Klipleri de şarkıları da cesaret ister” sözleriyle yanıt verdi.
Ünlü reklamcı Hulusi Derici’nin kızı olan başarılı sanatçı, “Hayatta en nefret ettiğim soru “Babanızın başarınızda etkisi var mı?” Bunu sorduklarında deliriyorum. Sonuçta bana bir yatırım yapıldı. Karşılığını da fazlasıyla verdim. Kimsenin metresi olmadım. Müzik yapımcılarının kucağında dolaşmadım. Biz neler gördük, Ayşe, Fatma, Hayriye…” sözleriyle hem konukları kahkahaya boğdu hem de birçok meslektaşını kızdıracak açıklamalarına devam etti.

Müziğe başladığı dönemlerde tarzının daha farklı olduğunu anlatan sanatçı, “Aslında rock, caz, funk söylüyordum ama para popta. Öyle olsa 3-5 bin kişi dinlerdi, şimdi milyonlar dinliyor” dedi.

Müzik dünyasına adım atacak gençleri de uyaran Derici, “Herkes hayal dünyasında… Düzgün iş yapsınlar da tutsun. Her apartmanda 3 şarkıcı var. K…na don giyip klip çeken şarkısı tutacak sanıyor” diye konuştu.

Yaz aylarında ünlü radyocu Rıza Esendemir’le nikah masasına oturan Derici, “Evlilikten korkuyordum aslında beni büyükler korkuttu meğerse çok iyiymiş. Rıza iki kere istemeye geldi, bir annemlere bir de babamlara. Babamdan isterlerken çok stres oldum. Babam öyle gergindi ki hepimiz korku filmi yaşadık. Ayrıca kahveye sadece tuz koymadım, kimyon, kırmızıbiber, karabiber… Ne varsa doldurdum” dedi.

Derici ayrıca, “O Ses Türkiye ’de bir tek Hülya Avşar döndü. Fena hayal kırıklığı yaşadım. 3 ay kabus gördüm. Kavgalı programlara bayılıyorum. Evlilik ve tarz programları tam bana göre. Dövüşün diyorum. Bedelli askerliğe karşıyım, çünkü askerlik erkekleri çok değiştiriyor” sözleriyle sohbete nokta koydu.