Recai GÜLER- Mehmet İNAN / BURSA, () - BURSA’daki bir söyleşiye katılan 'Kurt Seyt ve Shura' kitabının yazarı Nermin Bezmen, televizyona uyarlanan diziyle ilgili ilginç ipuçları verdi. Dizide romanda olmayan çok farklı detaylar olacak ve yeni sürprizlerin yaşanacağını belirten Bezmen, "Kitabı elinize alıp satır satır diziyi takip etmeyin. Romanı roman olarak okuyun, diziyi dizi olarak izleyin" dedi.
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen 'Zirveden Gelen Topuk Sesleri' paylaşım toplantısının konuğu Yazar Nermin Bezmen oldu. BUİKAD üyeleriyle bilgi ve birikimlerini paylaşan Bezmen, Soma Kömür Madeni'nde yaşananların bir vahşet olduğunu söyledi.
'SOMA KAZA DEĞİL KATLİAM'
Soma Maden Ocağı'nda yaşananları kaza değil katliam olduğunu savunan Bezmen şöyle konuştu:
"Bunun sorumluları çok uzağımızda ve bilinmeyen değiller. Dolayısıyla umudum artık Türkiye'nin yöneticileriyle, sistemiyle ve sade vatandaşı ile bu katliamların gidişatına ‘dur’ diyebilecek bir duruş sergilemesini umut ediyorum. Yüreğim yanıyor ve bunu 'kader' olarak kabullenmiyorum. Böyle bir dehşetin ve vahşetin sorumluları cezalandırılmalı, aynı zamanda tekrarının olmayacağı önlemler alınmalı ve bu şekilde dur denmesi lazım."  
“UYARLAMA İÇİN EN İYİ TEKLİFİ KABUL ETTİM”
1992 yılında yazdığı 'Kurt Seyit ve Shura'nın çıktığından beri 8 teklif aldığını söyleyen Nermin Bezmen, "Ay Yapım ile ilk görüşmemizde el sıkıştık. Diziyi izledikçe ne kadar doğru bir karar verdiğimi görüyorum. Oyuncu kadrosu cımbızla çekilmiş gibi çok iyi seçildi. Romanımda olmayan çok farklı detaylar olacak ve yeni sürprizler izleyeceksiniz. O kitabı elinize alıp satır satır diziyi takip etmeyin. Romanı roman olarak okuyun, diziyi dizi olarak izleyin" diye konuştu.
Toplantı sonrası Yazar Nermin Bezmen'e davetlerine katıldığı için teşekkür eden ve günün anısına çeşitli hediyeler sunan BUİKAD Başkanı Özlem Baş Bayraktar, "Bugün, ülkemizin en önemli yazarlarından biri olan Nermin Bezmen'i ağırlamanın mutluluğu içindeyiz. 'Zirveden Gelen Topuk Sesleri' paylaşım toplantılarımız, yıl boyunca alanında uzman isimlerin katılımıyla devam edecek" dedi.
RG,Mİ(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)