Uyuşturucu madde kullanmak ve satın almak suçundan yargılandığı davada hakkında verilen uyuşturucu tedavisi ve denetimli serbestlik kararına itiraz eden Berrak Tüzünataç'ı, üst mahkeme haklı buldu.
Habertürk'te yer alan habere göre; üst mahkeme kararında ünlü oyuncuya verilen uyuşturucu tedavisi ve denetimli serbestlik kararının yasa gereği, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilmesi gerektiği belirtildi. Mahkeme yeniden yapılacak yargılamada Tüzünataç'ın cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirecek.
"BUNU HAK ETMEDİM"
Oyuncu Sarp Apak, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimlerin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonunda Tüzünataç'ın dosyası sadece uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle ayrılarak İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Hakkında, uyuşturucu madde kullanmak ve satın almak suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Tüzünataç, mahkemede uyuşturucu kullanmadığını iddia etti.
Soruşturma sırasında polisin 2 olay nedeniyle uyuşturucu kullandığından şüphelendiklerini belirten Tüzünataç, ifadesinde, "Bir arkadaşım beni arayıp bir yere davet etmişti. Polisler benim uyuşturucu içmek amacıyla davet edildiğimi sanmışlar. Bir de bakkala verdiğim siparişlerin yanında sigara kağıdı istemiştim. Çünkü o dönem sigarayı bırakmaya çalışıyordum. Bunu uyuşturucu kullandığıma yormuşlar. Ben bunu hak etmiyorum." demişti.
Berrak Tüzünataç'ın avukatı ise ünlü oyuncuda uyuşturucu madde bulunmadığını belirterek beraatini istemişti.
UYUŞTURUCU UZMANI YOL GÖSTERECEKTİ
Mahkeme, yapılan aramada uyuşturucu madde ele geçirildiğini hatırlattığı Tüzünataç'ın uyuşturucu kullandığını ve tedaviye ihtiyacı olduğunu belirterek, uyuşturucu madde kullanmak ve satın almak suçundan tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar vermişti. Kendisine atanan bir uzman yardımıyla uyuşturucu madde tedavisi görecek olan Tüzünataç, üst mahkemeye itiraz ederek hakkında beraat kararı verilmesini istedi.
KARAR BOZULDU
Üst mahkeme İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi kararı bozarak, hakkında denetimli serbestlik veya tedavi tedbiri uygulanmasına karar verilen Tüzünataç'ın cezasının, yasa gereği hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilmesine karar verdi. Tüzünataç uyuşturucu davasında yeniden hakim karşısına çıkacak ve cezası hükmün açıklanmasının geri bığrakılmasına çevrilecek