OYUNCU Anıl İlter, kendisini bir reklam filminde gören eşi İpek’in "Ben bu adamla evleneceğim" dedikten sonra kendisine Facebook üzerinden ulaştığını, mutlu bir 'Çıkma dönemi' ardından evlendiklerini anlattı.
 
Kendisini yakışıklı bulmadığını belirten İlter, en büyük hayalinin Haluk Bilginer ile oynamak olduğunu söyledi.
 
Arap dünyasında çok sayıda hayranı bulunan Anıl İlter,Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4 kanalında yayınlanan ‘Turki Ekstra’ programında soruları yanıtladı. İlter, 6 yaşındayken jimnastik yapmaya başladığını, daha sonra futbola yöneldiğini, spor akademisine gittiğini, profesyonel futbol hayatını bırakıp hoşlandığı ve para kazandırdığı için sunuculuğa yöneldiğini söyledi. Anıl İlter, ‘Ece’ dizisi ile oyunculuğa başladıktan sonra peş peşe dizi teklifleri geldiğini bunlar arasında en popüler olanının “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” ile profesyonel oyunculuğu tam anlamıyla anlamaya başladığını anlattı. İlter, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında oynadığı reklam filmi ile yaşamının değişeceğini tahmin edemediğini belirterek şöyle dedi:
 
"O reklamda şimdiki eşim İpek, beni reklamda görüyor, fark ediyor, çok beğeniyor. Evde anne ve ablasının olduğu bir anda ekrana bakıp ‘Ben bu adamla evleneceğim’ diyor. İsmime ulaşıyor bir şekilde. Facebook’tan bana mesaj atıyor; Selam, yolluyor. Ben de selam yolluyorum. Buluşma gerçekleşiyor, ‘Bir kahve içelim tanışalım, sohbet edelim’ dedik. Tabii ki böyle olacağını hiç tahmin etmiyordum. Çok mutlu bir birliktelik, çıkma dönemi geçirdik. Sonrasında evlendik, şimdi de bir kızımız var. İsmi de Nil. 3 yaşında öyle mesut bir hayatımız var.”
 
Anıl İlter, bugüne kadar ‘Uç Deniz’ ve ‘Köstebekgiller’ filmlerinde oynadığını, kendisini hiç yakışıklı bulan biri olmadığını, anlamasa da Arap hayranlarının kendisi için iyi şeyler yazdığını hissettiğini vurguladı. İlter, aslında eğlenceli bir kişi olduğunu, koyu Beşiktaş tarafları olduğunu belirterek şunları ekledi:
 
“Beşiktaş ‘aşk’tır. Tutmak için bir sebep yoktur. Karşılıksız bir aşktır. Tribünde olmayı, Beşiktaşlı olmayı çok seviyorum. Rengim hep siyah- beyaz. Oyuncu arkadaşım Berk Oktay da iyi bir Beşiktaşlı. Biz her maça beraber gideriz. Böyle bir ekibimiz var oyuncu kadrosu. Türkiye’de Haluk Bilginer hayatımızın vazgeçilmezi. Altan Erkekli ile çok oynamak isterdim ve şu anda oynuyorum. Keşke bir gün Bilginer ile beraber oynasam. O en büyük hayalimdir. İnşallah bir gün gerçekleştiririm.”