ANTALYA'da yaşayan eski dizi ve reklam filmleri oyuncusu İffet Kalkan, bir haber sayesinde izine rastlayan kızıyla 30 yıl aradan sonra ilk kez gözyaşlarıyla sohbet etme imkanı buldu.
Bir dönem 'Perihan Abla' başta olmak üzere birçok televizyon dizisinde, reklam filminde rol alan ve sonrasında yerleştiği Antalya'da bir kafeteryanın çay ocağında işe başlayan İffet Kalkan, 30 yıl önce koptuğu kızı Hümeyra Öztürk Jamil'e 'nın haberi sayesinde kavuştu. 'nın 'Dizilerde oynadı şimdi çaycı oldu' başlıklı haberi Avustralya'daki Türk gazetelerinde, internet sitelerinde yayımlanınca İffet Kalkan'ın fotoğrafını gören Hümeyra Öztürk Jamil, 30 yıl önce izini kaybettiği annesinin Antalya'da yaşadığını öğrendi. Hümeyra Öztürk Jamil, babası Tahir Jamil ile birlikte, Antalya mahreçli haberin kaynağına ulaştı. Böylece annesinin telefonuna ulaşan Öztürk Jamil, önce kısa bir görüşme yaptı. Anne kız, daha sonra internet üzerinden ilk defa karşılıklı konuşma fırsatı buldu. Anne ile kızın bu buluşması, hem kendileri hem de çevrelerindekiler için büyük heyecana neden oldu.
Anne İffet Kalkan, Skype ile bağlantı kurduğu ve bugün 41 yaşında olan kızı ile kızı Türkçe bilmediği için İngilizce konuşmaya çalıştı. Hümeyra Öztürk Jamil'in "Anne sen misin?" cümlesiyle, "Kulaklarıma inanamıyorum, bana 'anne' dedi" diyerek gözyaşı döken İffet Kalkan, heyecandan konuşmakta güçlük çekti.
Annesi İffet Kalkan'a internet aracılığıyla seslenen Hümeyra Öztürk Jamil, özetle şunları dile getirdi:
"Anneciğim seni çok özledim. Seni bulduğuma ben de inanamıyorum, sanki bir rüya görüyorum. Pasaport işlemlerini hemen başlatıp, en kısa zamanda Türkiye'ye geleceğim. Sana doya doya sarılacağım, koklayıp öpeceğim."
Hümeyra Öztürk Jamil, Avustralya'nın Melbourne şehrinde bir restoranın işletmeciliğini yaptığını anlattı.
ANNE KIZIN AYRILIŞ HİKAYESİ
İffet Kalkan, 1972 yılında Pakistan kökenli Avustralyalı Tahir Jamil ile evlendi. İstanbul'da yaşayan çiftin 1973 yılında Hümeyra adında bir kızı oldu. Tahir Jamil de 5 yıl sonra Türk vatandaşlığına geçerek Öztürk soyadını aldı. Hümeyra ilkokuldayken çift boşandı, Tahir Jamil Avustralya'ya geri döndü. Hümeyra 11 yaşına kadar annesi İffet Kalkan ile kaldı. İlkokulu bitirince de daha iyi bir gelecek için babasıyla Avustralya'ya gitti. Kızıyla 2 yıl kadar düzenli haberleşen Kalkan'ın, iş ve şehir değişiklikleri, kızının telefon ve adresini kaybetmesi gibi etkenlerle Hümeyra ile iletişimi koptu. Kızıyla tekrar irtibat kurabilmek, yaşayıp, yaşamadığını öğrenebilmek için Türkiye'deki Avustralya Konsolosluğu'na, Avustralya'daki Türk Konsolosluğu'na defalarca başvuran ve olumlu yanıt alamayan İffet Kalkan, aradan yıllar geçince 'Kızım yaşasaydı, beni mutlaka arar bulurdu' düşüncesine kapılarak, kızının artık yaşamadığını düşündü. 30 yıl evlat hasretiyle ağlayan İffet Kalkan, yıllar sonra kızının sesine kavuştu, şimdi de kokusuna sarılacağı anı bekliyor.