Halk Eğitim Merkezinde "Dil Vahit, Dil Muhtelif" (Gönül Bir, Lisan Farklı) adıyla düzenlenen konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu ile Şanlıurfa Belediyesi ve Grup Dergah sanatçıları sahne aldı.

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça ilahiler seslendiren sanatçılar, davetlilere unutulmaz saatler yaşattı.
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'te 4 dilde ilahi konseri düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belireterek, dinin birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

Peygamberler diyarı Urfa'dan evliyalar diyarı Siirt'e gelen sanatçıların seslendirdikleri ilahilerle gönülleri fethettiğini vurgulayan Aydın, "Hakikaten din çok önemli. İnsanlar 'bu konsere vesile olanlardan Allah razı olsun' diyorlar. Ruhun kalbi gerçekten dindir. Bizi birlik ve kardeş haline getirecek dindir. Gördüğünüz gibi ilahileri dinlediğimiz zaman hepimiz coştuk. Şunu ilave ediyorum, bu bölgede din hayatın hayatıdır. İlahilerle beraber kardeşliğimizi hissettik. 4 dilde dinlediğimiz zaman hepsinin birbirinden güzel olduğunu gördük" dedi.

Aydın, 1990'lı yıllardan önce Kürtçe ve Arapça konuşmanın suç olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Burada hemşehrilerimiz önceden polisin kendilerini durdurduklarında yarı Türkçe, Arapça ve Kürtçe konuşarak dertlerini anlatamadıklarını söylüyorlar. Allah bin kere merhum Turgut Özal'dan razı olsun. 1990'dan sonra dil yasağını kaldırdı. Başbakanımız geldi 'dil serbest' dedi. Bugün birçok noktada çok iyi yerlere geldik. 20-30 yıl önceki halimize baktığımız zaman şu anki halimize ne kadar şükretsek azdır. Ben tekrar o günleri yaddettim. Bu konsere vesile olan Şanlıurfa Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki vesile oldunuz, iyi ki geldiniz. Başımız ve gözümüz üstüne geldiniz."