Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, İstiklâl Marşı'nın o iman dolu mısralarının yazıldığı yılların seyirciye aktarıldığı oyunu Esenlerliler ile birlikte izledi.
İstiklâl Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yıl dönümünde Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğinde düzenlenen bir tiyatro gösterisiyle Esenler'de anıldı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kürşat Gülrenk, bazı Belediye Meclis üyeleri, ilçede eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AKİF'İN HAYATI, ÜLKEMİZİN HAYATIDIR
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, milli şairi rahmet ve minnet andıklarını belirterek, “Mehmet Âkif'in hayatı, bizim yakın tarihte yaşadığımız ülkemizin hayatıdır. Âkif'in hayatında ülkemizin hayatını, ülkemizin tarihini çok iyi görürüz. 

Onun için bütün genç kardeşlerimize tavsiyem; Âkif'in hayatını anlamak, Âkif'in söylediklerini anlamak, okumak ve Âkif'in söylediklerini tefekkür ederek bir dünya inşası ve ihyası için gayret etmek Âkif'e yakışır kutlamadır diye düşünüyorum” dedi.
NE MUTLU Kİ ÂKİFLERİMİZ VAR
Âkif'in İstiklâl Marşı'nı çok güçlü bir duyguyla yazdığını aktaran Göksu, “O'nun, yüreğinin her bir zerresinden çıkan kıvılcımla hissiyatını ifade ederek yazdığı İstiklâl Marşı'nı herhalde bu güne kadar o duygu seli içinde ifade eden başka bir başkası çıkmamıştır” diye konuştu.

“Âkifimiz olduğu, Âkiflerimiz olduğu için ne mutlu bize” diyen Göksu, sözlerini “İstiklâl Marşı'nı her okuduğumuzda kendi özgürlüğümüzü, kendi geleceğimizi yeniden azmediyoruz. Heyecanımızı yeniden kuşanıyoruz” diyerek sonlandırdı.
ŞAHSİYETİYLE DAVRANIŞI BİRDİ
İstiklâl Marşı'nın kolay yazılmadığını ve Âkif'ten başkasının böyle bir marş yazamayacağını söyleyen Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, “O, dosdoğru bir insandı. Mehmet Âkif'in eserlerini incelediğiniz zaman görürsünüz, şahsiyetiyle davranışı birdi. O, kalbinden geçenleri açık ve net bir olarak izah etti” dedi. Âkif'in gençlere örnek bir yaşam sürdüğünü belirten Ünal, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
İZLEYİCİLERDEN TAM NOT
Konuşmaların ardından Tiyatro Greyfurt ekibi, “Âkif” adlı tiyatro gösterilerini Esenlerliler için sergiledi. Yönetmenliğini Mahmud Tahsin'in yaptığı, 2 perdelik oyunda; Kurtuluş Savaşı yıllarında hem içerdeki hem de dışarıdaki düşmanlarla mücadele eden Ankara'da yeni kurulan meclisin ve memleketi kurtarmak için, memleketinden uzak kalmayı göze alan milli şair Mehmet Âkif'in mücadelesi anlatıldı.

İstiklâl Marşı'nın o iman dolu mısralarının yazıldığı yılların seyirciye aktarıldığı oyun, protokol üyelerinden ve seyircilerden büyük alkış aldı.