Marmaray Projesi kapsamında 2 yıllık bir bakım ve yenileme çalışmasına giren Gebze-Haydarpaşa tren hattı çalışmaları kapsamında gömü bulunduğu iddia edildi.

ÇALIŞMALAR 2 YIL SÜRECEK

Hızlı treni Marmaray ile entegre etmek üzere Haydarpaşa – Gebze arasında 2 yıl boyunca sürecek çalışma kapsamında ilk kazma geçtiğimiz yılın haziran ayında vuruldu. Hat boyunca mevcut tüm demiryolları sökülüp, duraklar yıkılırken bazı yerlerde ise genişletme işlemleri uygulanmaya devam ediyor.

KAZILARDA GÖMÜ BULUNDU

İşte bu genişletme çalışmaları kapsamında yapılan kazılarda geçtiğimiz yıl hattın Pendik tarafında ev temellerine, çöp kuyularına, mezarlara, kemik kaşık, iğne ve balta gibi kalıntılara sahip olan 8 bin 500 yıllık bir köye rastlanmış ve bölge koruma altına alınmıştı. Heyecan veren bu gelişmenin ardından bu sefer de aynı hatta yapılan kazılarda gömü bulunduğu iddia edildi.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 DEV KÜPÜN ÇIKTIĞINI SÖYLÜYOR

Hattın Maltepe tarafında yapılan kazılarda bulunduğu iddia edilen gömüyle ilgili görgü şahitleri çukurdan 2 dev küpün çıktığını öne sürdü. Görgü tanıkları küplerin çıkartılmasından sonra çalışmaların bölgede yer alan evlerin bahçelerine doğru genişletildiğini belirtirken, alan ise çitlerle koruma altına alındı. Tren hattı boyunca yapılan çalışmalar kapsamında sadece iddiaya konu bölgede güvenlik personelinin bulunması da dikkatlerden kaçmadı.

Görüntülerde iki küpünde çukurda gömülü olarak durduğu çok net bir şekilde görülüyor.