İstanbul Medya Akademisi'nin projesiyle, 6 genç yetenek, ünlü yönetmen Spielberg, aktör Al Pacino ve Robert de Niro gibi isimlerin hocalık yaptığı New York Film Academy'de eğitim alacak.

İstanbul Medya Akademisi'nin başlattığı proje kapsamında, 6 genç yetenek, ünlü yönetmen Steven Spielberg, aktörler Al Pacino ve Robert de Niro gibi isimlerin hocalık yaptığı, Alanna Masterson, Shaquille O'Neal ve Sam Evans gibi ünlü yıldızların mezun olduğu New York Film Academy'de oyunculuk, film yapımı ve televizyon haberciliği alanlarında bir ay tam burslu eğitim alacak.

İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medyada hem teknik hem de kreatif alanda eğitimler düzenlediklerini, aynı zamanda yapımevi olarak da birçok kanala prodüksiyon hizmeti sunduklarını söyledi.

Türkiye'de akademi kültürü alanında başarılara imza atmak istediklerini dile getiren Şanlıer, medya üretim süreçlerine öğrencileri de dahil ettiklerini ifade etti.

Şanlıer, geleceğin seçkin medya mensuplarını yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Her öğrencimize, hedeflerini gerçekleştirmesi için destek oluyoruz. 15 ayrı alanda medya ve sinema üzerine eğitimlerimiz var. Bu eğitimlerin içerikleri, hem Türkiye hem uluslararası sahaya uygun biçimde, özenle hazırlandı. Eğitmenlerimiz de Türkiye'de isim yapmış tecrübeli medyacı ve akademisyenler. Ayrıca, Türkiye'deki medya iş gücüne bizim de katkımızın olması için aralarında TRT World'ün de bulunduğu önemli ve büyük medya kurumlarına da eğitim hizmeti sunduk ve sunmaya devam ediyoruz."

Öğrencilerin ufkunu daha da açmak için uluslararası ortaklıklara imza attıklarını aktaran Şanlıer, "Daha önce New York Film Academy ile ortak bir proje yürüttük ve proje kapsamında 1 aylık film yapımı eğitimi verdik. Bu program sayesinde hem genç ve yetenekli yönetmen adaylarıyla tanışma şansımız oldu hem de onlar New York Film Academy'nin evrensel film kültürü ve deneyimiyle farklı bir bakış açısı kazanma fırsatına sahip oldu" dedi.

Şanlıer, aynı akademiyle yeni bir proje hayata geçirmeye hazırlandıklarını anlatarak, medya ve sinemaya ilgi duyan 6 kişiyi, New York Film Academy'nin merkezine göndereceklerini belirtti.

'Son başvuru tarihi 15 Ağustos'

Söz konusu kişilerin, bir aylık eğitimle, çok farklı bir tecrübe ve eğitime sahip olacaklarını vurgulayan Şanlıer, şu bilgileri verdi:

"6 şanslı kişi, film yapımı, oyunculuk ya da televizyon haberciliği bölümlerine katılacak. Biz burada katılımcının herhangi bir engel yüzünden vazgeçmesini istemiyoruz. O yüzden de seçilen herkesin, akademide bir aylık tam burslu olarak eğitim almasını sağlayacağız. Uçak, vize, konaklama, hatta yaşam masrafları bile bu bursa dahil. Amacımız, Türkiye'de medyacı olmak isteyenlerin, uluslararası bir medya algısına ve deneyimine sahip olması. Böylece sadece Türkiye'yi değil, dünyayı da yakından tanıyan nitelikli insan kaynağımızı artırmaya çalışacağız. Bu imkandan yararlanmak isteyen katılımcılar, internet sitemizden başvuru yapabilirler. Başvuru süreci, bir cv yollama ve mülakata alınmayla ilerleyecek. Temelde aradığımız, medya alanında hevesli ve yetenekli olmak. Bu yetileri keşfettiğimiz herkesin büyük bir şansı var. Son başvuru tarihi 15 Ağustos. Detaylar internet sitemizde mevcut."

Şanlıer, New York Film Academy'nin, bu alanda dünyanın önde gelen kuruluşlarından olduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz, akademide ya da sokakta yürürken, Al Pacino, Robert de Niro gibi isimlerle karşılaşabilirler. New York zaten başlı başına bir kültür ve sanat merkezi. Arkadaşlarımız yoğun bir eğitim görecekler. Buradan kalan zamanlarda önemli kişilerin yer aldığı aktivitelere katılabilecekler" diye konuştu.

New York Film Academy

New York Film Academy, sinema, film, oyunculuk, animasyon, senaryo yazarlığı gibi alanlarda dünyanın en popüler film akademilerinin başında geliyor. Akademide, kısa ve uzun dönem film ve oyunculuk, workshop, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları yer alıyor.

Çok sayıda tanınmış yönetmen ve oyuncunun mezun olduğu akademide, aralarında Steven Spielberg, Al Pacino, Robert de Niro gibi isimlerin de bulunduğu ünlü kişiler eğitim veriyor. Akademinin mezunları arasında, Shaquille O'Neal, Al Pacino'nun kızı Julie Pacino, Spielberg'in oğlu Max Spielberg, Sam Evans, Alanna Masterson gibi çok sayıda Hollywood yıldızı bulunuyor.