59.  Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlendi.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 59'uncu  Eurovision Şarkı Yarışması finalinde yarışan 26 ülkenin temsilcileri sahne performanslarını sergiledi.

Bu yılki yarışmada eşcinsellerin yoğun ilgi gösterdiği sakallı kadın görüntüsüyle farklı bir imaj çizen  Avusturya temsilcisi  Conchita Wurst kazandı. 59.  Eurovision Şarkı Yarışması'nı bu yıl 290 puanla  Avusturya kazandı.

Eurovision'da İlk 4:
Avusturya 290
Hollanda 238
İsveç 218
Ermenistan 176

'BİZ BİRİZ VE DURDURULAMAYIZ'

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapılan 59’uncu  Eurovision Şarkı yarışmasını en çok tartışılan yarışmacı olan Avusturyalı  Conchita Wurst (25) kazandı.

Wurst, ödülünü alırken “Bu geceyi barış ve özgürlüğün hakim olduğu bir geleceğe inanan insanlara adıyorum. Siz kim olduğunuzu biliyorsunuz. Biz biriz ve durdurulamayız” diye konuştu.


Upuzun saçları, koyu renk sakalları ve cüretkar giysileriyle Wurst, 290 puan toplayarak birinci oldu. Hollanda 238 puanla ikinci, isveç ise 218 puanla dördüncü oldu. Türkiye’nin yarışma puanlamasına itirazları nedeniyle katılmadığı yarışmada, kurallar gereği doğrudan finale katılan Fransa’nın sonuncu olması dikkat çekti.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA 4 PUAN

Bir diğer ilginç gelişme ise, Kırım meselesi nedeniyle yaşanan gerginliğe rağmen Ukrayna’nın Rusya’nın temsilcisine 4 puan vermesi oldu. Eurovision tarihinde  Avusturya bügüne kadar bir kez birinci çıkarabilmişti.