İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, 2014 yılının temmuz ayında başladığı görevinden istifaetti. Yazıcıoğlu istifa kararını, Jose Sanchis Sinisterra'nın "Son(suz) Öykü" oyununun galasında açıkladı.

Oyun sonrası, 48 yıllık sahne hayatının son konuşmasını yaptığını aktaran Yazıcıoğlu şunları söyledi:

"Şehir Tiyatrolarına veda ediyorum. Bu tiyatro her halükarda var olacak. 102 yıldır Atatürk'ün ve Muhsin Ertuğrul'un gücüyle yıkılmadıysa ben de ölene kadar bu tiyatroda var olmaya devam edeceğim ama ne yazık ki istifamı verdim ve bu görevden ayrıldım. Sizlerle bu gece burada buluşmak benim için son görev. Çok yıpratıldım ama ben sadece işimi yaptım."

Erhan Yazıcıoğlu kimdir?

Erhan Yazıcıoğlu 1954'de doğdu. Babasının karşı çıkmasına rağmen 17 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları’na figüran olarak girdi. Daha sonra, İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan emekli oluncaya dek, pek çok oyunda önemli roller üstlendi. Oldukça genç bir yaşta emekli olduğu için, yıllarca çalıştığı kuruma, daha sonra konuk oyuncu statüsü ile geri döndü. Ayrıca, tiyatro hayatı boyunca,Tiyatro İstanbul, Sadri Alışık Tiyatrosu, gibi tiyatrolarda konuk oyuncu ve konuk yönetmen olarak çalışmalar yaptı. Televizyondaki "Seç Bakalım" adlı programıyla adından uzun süre sözettiren Yazıcıoğlu, tiyatronun yanı sıra uzun yıllar seslendirme ve seslendirme yönetmenliği yaptı.

Erhan Yazıcıoğlu, 18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirildi. Şehir tiyatrolarının 100. yılına özel olarak ise repertuara Çürük Temel, Lillian, Kerbela, Cibali Karakolu, On İki Öfkeli Adam oyunlarını ekledi.