Tüm Din Hizmetleri Derneği'nce (Tüm-Din-DER), çocukları namaz kılmaya teşvik etmek ve namaz bilinci oluşturmak için "7 yaşındayım namaza başlıyorum" etkinliği düzenlendi.
Fatih Camisi'ndeki etkinlik öncesi AA muhabirine açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe camisinin olağanüstü bir günü yaşadığını belirterek, çocukların kişiliklerinin oluştuğu dönemde bu tür değerlerle donatılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Çocukların büyüdüğünde maruz kalacakları her türlü duruma karşı bu tür değerlerle karşılık vereceklerini dile getiren Demir, dünyada mutluluğu yakalayabilmenin yolunun değerlere sahip olmaktan geçtiğini ifade etti.

Demir, "Kutuplaşmanın temelinde birbirini anlamamak ve ortak değerlere sahip çıkamamak geliyor. Buradaki çocukların hepsi pırıl pırıl cevher. Bunlar işlenirse mücevhere dönüşür. İşlenirlerse ülkeyi daha ileriye götürecekler. Ülkenin geleceği için dua ediyorlar. Bundan daha iyi bir şey olamaz diye düşünüyorum" dedi.

"Katılımcı sayısı 7-8 binlerde"

Dernek Genel Başkanı Metin Kaçar ise caminin içi ile dışının ve avlusunun dolduğunu belirterek, katılımcı sayısının 7-8 binlerde olduğunu söyledi. Katılımcı açısından hedefledikleri sayıya ulaştıklarını kaydeden Kaçar, çocuklara, hayatlarında her zaman hatırlayacakları bir günü yaşatmak istediklerini anlattı.

Çocuklar, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahi okudu

Konuşmaların ardından çocuklardan Serkan Özsoy, Ertuğrul Holoğlu, Ali Haydar Kostak Kur'an-ı Kerim, 9 yaşındaki Emirhan Erbil ise Mevlid-i Şerif'in bir bölümünü okudu. Kız çocuklarından oluşan Güngören Kuyulu Cami İlahi Korosu da çeşitli ilahileri seslendirdi.

Etkinlikte 4 yaşındaki Ahmet Sami Dönmez Fatiha Suresi'ni, 3,5 yaşındaki Hümeyra Türkmen "Anneciğim" şiirini okudu.

Sembolik namazda çocuklar imam ve müezzin oldu

Etkinlikte, çocuklar 2 rekatlik namazı birlikte kıldı. Necip Fazıl Belge, ezan okudu, Ahmet Emre Belge de camide bulunan bütün çocuklara, sembolik namaz kıldırdı.

Etkinlik sonrası camiye girişte velilere verilen numaralarla çekiliş yapıldı. Çekiliş sonucunda, 10 çocuğa Cumhuriyet altını ve sürpriz hediyeler verildi, bütün katılımcılara da içerisinde seccade, tespih, takke ve başörtüsü bulunan paket hediye edildi