TRT 1, Türk siyasetine damgasını vuran isimlerin yaşamlarını 'Tanıklar' adlı programla ekrana taşımaya hazırlanıyor. Programın ilk bölümü, 1993 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin yaşamını ekrana taşıyacak.
SEZAİ AYDIN, TURGUT ÖZAL’I OYNAYACAK

Beklenmeyen bir şekilde trafik kazasıyla hayatını kaybeden Adnan Kahveci'yi Fikret Kuşkan canlandıracak. Program için çekimlere başlayan Kuşkan, geçtiğimiz günlerde Sezai Aydın’la kamera karşısına geçti. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı Sezai Aydın, Semra Özal’ı ise Ayşe Kökçü canlandıracak. 

KAHVECİ’NİN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ

Adnan Kahveci'nin esrarengiz ölümünü mercek altına alacak olan belgeselde, Fikret Kuşkan, önümüzdeki günlerde trafik kazası sahnesi için kamera karşısına geçecek. Bu sahnenin çekimi için Almanya’dan özel efekt ekibi de getirilecek. Adnan Kahveci, 5 Şubat 1993’te eşi ve iki çocuğuyla birlikte Bolu-Gerede yakınlarında otobanda ters yola girerek trafik kazası geçirmişti. Kahveci çifti olay anında hayatlarını kaybederken, 17 yaşındaki çocukları Aslıhan yaralı olarak kurtulmuş, ancak bitkisel hayata girmiş ve 10 gün sonra vefat etmişti.