YOZGAT'ta tarihi yapıların restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan çalışmalara yenisi eklendi. Tarihi yapılardan Çarşı Hamamı'nın restoresi tamamlanıp, hizmete sunulurken, Askerlik Şubesi ve Yozgat Lisesi binalarıyla ilgili çalışmalara Miralay Şerifbey konağının da dahil edilmesi için protokol imzalandı. Tarihi binada Mustafa Kemal Atatürk'ün, eşi Latife Hanım ile birlikte Yozgat'ı ziyaretlerinde kaldıkları da belirtildi.
ATATÜRK, TARİHİ BİNADA EŞİ LATİFE HANIM İLE BİRLİKTE KALDI
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat'taki tarihi eser ve konakların aslına uygun restore edilerek, gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Daha önce 'Sakarya İlkokulu ve Anaokulu' adıyla hizmet veren tarihi yapının restore edilerek ayağa kaldırılacağını ifade eden Vali Yazıcı, şöyle dedi:
"1890'lı yıllarda dönemin alay komutanı Miralay Şerif Bey tarafından yaptırılmış olduğu söylentileri günümüze kadar süregelen rivayetler arasındadır. Zamanın alay kumandanı olan Miralay Şerif Bey'in binayı kendi evi olarak yaptırdığı rivayet edilmektedir. Binanın tarihi serüvenindeki diğer bir önemli husus ise Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım ile birlikte Yozgat'ı ziyaretlerinde bu tarihi binada kalmış olmalarıdır."
Vali Yazıcı, binanın restore edildikten sonra Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yozgat Yatırım Destek Ofisi olarak kullanılmasının planlandığını kaydetti. Valilik makamındaki protokol imza töreninde Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı ve yüklenici firma yöneticisi hazır bulundu. Hazırlanan restore sözleşmesi törenle imzalandı.

FOTOĞRAFLI