YOZGAT'ta 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında bazı okulların duvarları boyanıp, Türk büyükleri ve masal kahramanlarının resimleri yapıldı.
Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Yunus Emre İlkokulu bahçesi duvarları da 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında boyanıp duvarlarına resimler çizildi. Okul Müdürü Sebahattin Vural ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Turgay Karslıoğlu öncülüğünde yapılan çalışma ile duvarlar önce sıva ile düzeltildi, ardından da yağlı boya kullanılarak devlet büyükleri, tarihte yer etmiş önemli isimler ve kültürel öğeler resmedildi. Çizilen resimler arasında Atatürk, Mevlana, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz de yer aldı. Okulu duvarları yapılan çalışmalarla birlikte adeta sanat galerisine dönüşürken, gece için ışıklandırma da yapılarak farklı bir görünüm sağlandı.
Yapılan resimler, öğrencilerin ve velilerin takdirini topladı. Geleneksel oyunların oynanması amacıyla bahçeye çizgiler oluşturuldu. Okul Müdürü Sebahattin Vural, "Okulumuzun misyonu doğrultusunda, milli kültürümüzün bekası, geliştirilmesi, canlı tutulması, topluma ve özellikle de yetişen genç kuşaklara aşılanması amacıyla böyle bir çalışma yapılmıştır" dedi.