Canan ALTINTAŞ- Bayram BULUT/ DİYARBAKIR, ()-  İTALYA'da yaşayan yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek, yeni filmi 'Kemerlerinizi Bağlayın'ın galasını yapmak üzere Diyarbakır'a geldi.
Yönetmen Ferzan Özpetek, yeni filmi 'Kemerlerinizi Bağlayın'ın basın özel galasını bu akşam Diyarbakır'da gerçekleştirecek. Kente gelen Özpetek'in merkez Sur İlçesi'nde tarihi Cemil Paşa Konağı'nda düzenlediği toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Avrupa ve Türkiye'den konuklar katıldı. Yönetmen Özpetek ile konuklar birlikte Diyarbakır kahvaltısı yaparak film hakkında sohbet etti.
Filmin galasını Diyarbakır'da gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Özpetek, Bir şehri, bir kültürü sinema filmiyle tanıtmk çok önemli. Diyarbakır'ı tanımaktan daha çok bu şehrin insanlarını tanımaktan daha çok etkileniyorum. Filmin galasında Diyarbakırlıları bir sürpriz bekliyor" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'ı 'kapağı açılmamış hazine' olarak nitelendirerek, "Bizim bunu gün yüzüne çıkarmamız gerekiyor. Diyarbakır'ın inanılmaz bir tarihi birikimi var, tarihi mirassı var. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış ender bir kentte yaşıyoruz. Ancak bunu yeterince anlatamıyoruz. Bunu yeterince bu güzelliği paylaşabildik mi? Doğrusu bu soruların cevabına henüz evet yanıtını veremiyoruz. Bizler evet gözümüz gibi sakınıyoruz. Çok seviyoruz. Biz Diyarbakır'ı Amed'i bütün bir dünyayla paylaşmak istiyoruz. Bütün herkes buraya gelsin, buranın bu güzelliğini yaşasın istiyoruz. Sevgili Ferzan'da buna katkı yaparak bugün burada bizimle katkı sağladı. Bu filmin galasını burada yapması Diyarbakır'a yapılabilecek en güzel katkılardan birisidir. Biz inanıyoruz ki bundan sonrada bu tür katkı ve yaklaşışımlar devam edecek" dedi.
Film ekibi ve beraberindekiler daha sonra kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezdi.

CA,SS(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)